Két – az elődöntőben – vesztes csapat találkozott egymással vasárnap délután a férfi Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A Pécs ellenfele a Szeged ellen botló Falco volt, a szombathelyiek szerették volna kárpótolni a vasi szurkolókat, hogy megszerzik a harmadik helyért járó érmet. Izgalmas összecsapásra volt kilátás a BOK-csarnokban.

Nagyon idegesen kezdtek a játékosok, több kihagyott tiszta dobás után Manjgafic szerezte meg az első kosarat, majd egy mini Tanoh-Dez roham következett. A Falco ifjú hátvédje közelről és távolról is remekül célzott. 11-4 után jött az időkérés pécsi részről, de hiába talált be távolról Nikolic, jött a válasz Benkétől. A baranyaiak kapkodva játszottak, több labdát is eladtak.

Ezekből jól építette fel előnyét a Falco, a negyed hajrájára már 10 pont fölé kúszott a különbség. A folytatásban már mindkét együttesnél csak döcögött a szekér, több tiszta dobást rontottak a játékosok. Elég volt azonban két könnyű kosár pécsi részről máris időt kellett kérnie Konakov mesternek. Hiába, mert továbbra sem tudta felpörgetni saját játékát a Falco, az NKA pedig rendre pontosan fejezte be támadásait.

Egészen 3 pontig olvadt a különbség, amikor Pongó megtörte a szombathelyi kosárcsendet. A szünetig minimálisan ismét növelte előnyét a Falco, azonban a védekezés puhasága miatt nem tudott nagyobb különbségre szert tenni. A második félidőben szürkén játszottak kezdetben a csapatok, majd jött Perl Zoltán és minden megváltozott.

A szombathelyiek kapitánya szabályosan szárnyalt kintről és palánk közelében is ellenállhatatlan volt. Ennek is köszönhetően újra nagyobb előnybe került a Falco. Csirke Ferenc időkéréssel és cserékkel próbált újra lendületet adni tanítványainak. Hiába, mert a Falco rutinosabb játékosai pontosan tudták hogyan húzzák szét a pécsi védekezést. Minden csapatrészben dominált a vasi gárda az utolsó negyedben.

Lepattanózásnak és a gyors leindításnek köszönhetően szétfutotta ellenfelét a Falco. Az utolsó percekre már csak az volt a kérdés, hogy eléri-e a vasi gárda a 100 dobott pontot és hogy milyen különbséggel nyeri a bronzmeccset. Az első és az utolsó negyedben nyújtott összeszedettebb játékának köszönhetően magabiztos játékkal gyűjtötték be a Magyar Kupa bronzérmet a fővárosban.

  • Érdekesség, hogy a találkozón Perl Zoltán 39 VAL-ponttal fejezte be az összecsapást, amit alig 22 perc alatt szorgoskodott össze. 25 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 1 szerzett labda és 1 blokk áll a szombathelyi kapitány neve mellett.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NKA Universitas Pécs 101-81 (28-18, 22-22, 29-22, 22-19)

Falco: Pot 4, Tanoh-Dez 14/6, Benke 10, Tiby 6, Krivacevic 5.
Csere: Pongó 17/9, Keller 9, Perl 25/6, Kovács B. -, Jordano 13/9.
Vezetőedző: Milos Konakov

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!