A legutóbbi hétvégén folytatódott a női másodosztályú röplabda-bajnokság alsóházi rájátszása. A nyugati csoportban érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sprotegyesület is pályára lépett, ezúttal idegenben. Bodzer Attila irányította gárda Ajkán szerette volna megtörni sorozatát és megszerezni első győzelmét, ehhez viszont minden játékosától hibátlan teljesítményre lett volna szükség.

A vékony keret ellenére bizakodhattak a vasi szurkolók, mert bár a kezdésnél kissé lassan vette fel a fordulatszámot a vendég gárda, utána jól működött a csapat. A háló közelében szépen felvették a ritmust a szombathelyi centerek, ehhez pedig jó nyitásfogadás is párosult. A szett hajrájában viszont elég volt egy-két figyelmetlenség, amit a rutinos hazai játékosok kihasználtak.

A megszerzett előnyt nem tékozolta el a Röpisuli és megszerezte a vezetést. Ezután sem tört meg a SzoESE lendülete, alaposan megizzasztotta a házigazdát. Ekkor már a széljátékra sem lehetett panasza a vasi mesternek, bár a szett hajrájában ismét megremegtek a szombathelyi kezek. Jött is az időkérés, azonban nem tudott átlépni saját árnyékán a vendég csapat, így 2 játszmás lett az ajkai előny.

A harmadik felvonásra már felszabadultabban játszott a szombathelyi együttes, hiszen nem volt veszíteni valója. Ennek köszönhetően ismét fej-fej mellett haladt a Röpisuli és a SzoESE, viszont a minimális hazai vezetés kitartott a játszma végéig és nem engedte ki kezéből az irányítást. Ennek köszönhetően 70 perc játék után 3-0-val abszolválzta a találkozót az Ajka.

Röpisuli SE – SzoESE 3-0 (21, 20, 19)

SzoESE: Imre Z., Fülöp A., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Szalai Cs.
Csere: Nagy D., Donáczi K.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!