Nem volt könnyű helyzetben a legutóbbi hétvégén a Haladás VSE másodosztályú röplabda együttes. A szombathelyi lányok ugyanis az alapszakasz során kiegyenlített teljesítményt nyújtottak, azonban a rájátszásban már sokkal nehezebb feladatuk volt. Nemcsak azért, mert erősebb csapatokkal mérkőznek hétről-hétre, hanem azért is, mert a keretet sokkal több megpróbáltatás és kihívás éri.

Mucsi Péter vezette szakmai stáb munkáját nem könnyíti meg, hogy a csapat többsége a korosztályos pontvadászatban is érdekelt, ráadásul a közelgő érettségi miatt is akadnak megoldandó feladatok. A TRSE ellen még komplett kerettel is kőkemény kihívás lett volna a pontszerzés, tartalékosan viszont a lehetetlennel egyenértékű volt. A Tatabánya ráadásul teljes csapattal érkezett.

Soraiban ott volt Zoltán Anna is, aki az extraligában is tevékeny részese volt a Hali sikereinek. Ezúttal ismét az ellenfél csapatát segítve remekelt és gyorsan előnyre tettek szert a vendgéek. A gyors és pontos ütéseknek köszönhetően a magabiztos előny tudatában kicsit kiengedett a TRSE. Ezt még megpróbálta megragadni a Haladás, de csak a különbségen tudott kozmetikázni.

A szettelőny birtokában már felszabadultan játszott a Tatabánya, kihasználta a vasi alakulat minden megingását. A vendégeket az sem zökkentette ki a ritmusból, hogy Horváth Evelin sérülése miatt korán kivált a játékból. Alig háromnegyed óra alatt már kettőre nőtt a csapatok közti játszma különbsége. Mucsi Péter hiába rotálta játékosait, a vendégek magassági és erőfölényben voltak.

A nagyobb rutin pedig értékes pontokat jelentettek a szetten belül. A végére még egy huszáros hajrát kivágott a Haladás, de csak ahhoz volt elegendő, hogy megszorongassa ellenfelét. A szombathelyiek így hetedik mérkőzésüket elveszítették. A Hali legközelebb április 14-én vasárnap Jászberény ellen lépnek pályára és szerezhetik meg első győzelmüket a playoff során.

Haladás VSE – Tatabánya RSE 0-3 (16, 18, 17)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Marton G., Horváth B., Rudolf L.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Bánfi N., Avas V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Németh-Takács Bernadett

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!