Toronymagas esélyesként szerepel a női másodosztályú kézilabda-bajnokságban a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. A 16 csapatot felsorakoztató pontvadászatban kiváló idényt produkálnak a vasi lányok. Az SZKKA valamennyi mérkőzését magabiztos különbséggel nyerte meg, így utcahosszal vezeti a bajnokságot. A listavezető mögött hat ponttal van lemaradva az Esztergom, míg a harmadik helyen álló Érd nyolc egységgel követi.

Hogy a jövő csapata épül, ahhoz kétség sem fér. Mindenképpen szeretne feljutni a vasi együttes, erre pedig minden esélye már megvan. A csapat saját nevelésű tehetséges kézilabdázója, Szmolek Apollónia eddig is meghatározó szerepet töltött be az SZKKA-ban és ez így lesz a következő esztendőben is. További egy évvel meghosszabbította idény végén lejáró szerződését a játékos, aki a jelenleg is zajló pontvadászat során 23 bajnokin 86 gólt lőtt.

– Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen fontos számunkra, hogy a saját nevelésű játékosaink itt tartsuk, hiszen az NB I-es csapatot is rájuk alapozva képzeljük el. Szmolek Apollónia gyerekkora óta nálunk kézilabdázik, örülök, hogy folytatódhat a közös munka – nyilatkozta a csapat hivatalos honlapjának a hosszabbításról Pődör Zoltán ügyvezető.

A következő hetekben további bejelentésekre készül a klub, ami szintén a keret megerősítését és egyben tartását célozza meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!