Ahogy arról már beszámoltunk Lake Placidben tartózkodik az a kis szombathelyi különítmény, amelynek jégkorongozók és síelők is tagjai.

– A Szombathelyi Pingvinek fiatal jégkorongozói jól érzik magukat a Nemzetközi Gyermekjátékokon. Eddig minden rendben velük, az első napokban próbálták felfedezni New Yorkot, de az egy napos késés és a kedvezőtlen időjárás sajnos meglehetősen lerövidítette a kirándulást – tudtuk meg Zelevics Ferenctől, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorongklub elnökétől.

A játékok helyszínén, Lake Placidben hétfőn tartották az első edzést a szombathelyi hokisok, majd kedden már két meccset játszottak. Az elsőt a svájci Delmont ellen, amit 6:1-re nyertek meg, a másodikat a kanadai Hamilton ellen vívták, ezen 8:1-re alul maradtak.

 

– Mindkét ellenfél nagyon komolynak számító hokis nemzet. Az első mérkőzésre kipihenten és nagyon koncentráltan érkezett csapatunk, mert tudtuk, hogy csak akkor van esély, ha nagyon bekezdünk. A srácok a végletekig kihajtottak magukat és valószínűleg ez volt az oka, hogy a második mérkőzésen kicsit enerváltabban és mentálisan is kevésbé összeszedett formát mutatva játszottunk. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatot, mert végig komolyan küzdöttünk és még gólt is szereztünk az akár a végső győzelemre is esélyes gárda ellen – tudósított Zelevics Ferenc.

Gólszerzők: 1. meccs Kemény Kristóf (2) Méhes Gábor (2) Őri Arvid (2).
2. meccs Gribovszki József

A Pingvinek ma is jégre lépnek.