Igazi hamisítatlan röplabda kupa hangulat uralkodott a vasi megyeszékhelyen, hiszen a legutóbbi hétvégén rendezték a Savaria Kupát, ami az OMB 5. fordulója volt. A tornára hat csapat érkezett, akik aztán két csoportban mérkőztek a továbbjutást érő helyekért. A mezőnyben ott volt a Szombathelyi Sportiskola csapata is, akiket Tóthné Szőke Csilla készített fel a megmérettetésre.

A vasi lányok először az Újpest “A” jelű együttesével játszott ádáz csatát. A hazaiak nagyon megszorongatták a fővárosi együttest, a 3-0-ás eredmény nem tükrözi hűen a pályán látottakat. A következő felvonásban viszont már nem ismertek kegyelmet a szombathelyiek, hiszen az utolsó szettet leszámítva igazi gála-előadást tartottak a Budaörs ellen.

A keresztbe játszsás során az Újpest B-jelű csapatával is megmérkőztek Tóthné Szőke Csilla tanítványai és egy igazán élvezetes, fordulatokban gazdag találkozón 2-1 arányban győzedelmeskedtek. A döntőben viszont ismét a csoportmérkőzések során már megismert UTE “A” következett, akikkel sajnos ezúttal sem bírtak el a hazaiak.

Ennek ellenére nem vallottak szégyent a SzoSI-s lányok és a Savaria Kupát ezüstéremmel fejezték be. Ráadásul a legjobb játékosnak járó díjat is a hazai csapat egyik röplabdázója, Gergácz Olga érdemelte ki. A kiváló rendezésű torna kiváló erőfelmérő volt a résztvevők számára, a szurkolóknak pedig tökéletes kikapcsolódást nyújtott. Látva a színvonalat és az eredményt, több hasonló utánpótlás rendezvényre volna szükség
Vas megyében.

Eredmények:
SZOSI-UTE A 0:3 /19:25, 13:25, 21:25/
SZOSI-Budaörs 3:0/25:11, 25:16, 25:23/
SZOSI-UTE B 2:1/25:21, 12:25, 25:23/
SZOSI-UTE A 0:2/19:25, 6:25/

A csapat tagjai: Gergácz Olga, Holhos Anna, Kelemen Krisztina, Kelemen Dóra, Weigl Eszter, Sánta Dalma, Szakály Stefánia,Böndicz Larissza, Bíró Lili, Gartner Sára és Nagy Flóra.

Edző: Tóthné Szőke Csilla