Az első félkészülési mérkőzést szombaton, a Gyirmót otthonában vívták a szombathelyi labdarúgók, amely gólnélküli döntetlennel ért véget. Nincs megállás azonban a Haladás számára, hiszen szerdán máris újabb meccs vár Halmosiékra. A szlovén bajnokság éllovasához látogatnak a vasi zöld-fehérek. A Maribor nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, hiszen a december közepén véget érő őszi évad utolsó öt mérkőzését megnyerte és kilenc pont előnnyel áll a tabella élén. Ráadásul több válogatott játékos és jó képességű légiós alkotja a szlovén gárda keretét.

Darko Milanič által dirigált együttes ellen kellene bizonyítania a szombathelyieknek. A csapatban több próbázó is megfordult, de szerződést eddig csak a Honvédtól közös megegyezéssel távozó Holdampf Gergő kapott. Az osztrák Rotpuller jó benyomást tett a szakmai stábra, azonban a hosszú kihagyás meglátszott állóképességén, így nem igazolták le a bekket.  Szombathelyre igazolhat viszont Saláta Kornél, aki a szlovák Slovan Bratislava együttesétől köszönt el.

Chibuzor Bruno Ibeh (fenti képen) személyében a csapattal készül egy 23 éves védekező középpályás. A nigériai játékos megfordult korábban Uruguay-ban, legutóbb pedig Izraelben. Még 2017 júliusában szerződött az élvonalbeli Hapoel Acréhoz, majd 2018 nyarán távozott is. Kis kihagyás után az izraeli Beitar Jerusalemhez igazolt, itt viszont csak egyetlen mérkőzésen lépett pályára, végül felbontották a felek a szerződést. A Transfermarkt piaci értékét 200 ezer euróra taksálja.

Kiszemeltekből sincs hiány, hiszen korábban lehetett hallani olyan információkat is, hogy a Ferencváros, a Puskás Akadémia valamint a MOL-Vidi bő keretébe tartozó, azonban játéklehetőséget nem kapott játékosokat kölcsönözne a szombathelyi klub. Priskin Tamás személyében már a nyáron érkezett az első “fecske”, aki gólokkal hálálta meg a bizalmat. Őt követheti a Fradiból Rui Pedro, aki hiába erősíti hosszú hónapok óta a fővárosi csapatot perceket kapott a vezetőedzőktől.

Zsidai zöld-fehérbe öltözik, csak épp nem Szombathelyen

Több név között akadt egy, amely a szombathelyi szurkolók számára ismerős is volt. Zsidai László a vasi megyeszékhelyen született és a Haladásnál sajátította el az alapokat, majd az MTK utánpótláscsapatait végigjárva lett a kék-fehérek meghatározó középpályása. Pályafutása során megfordult Siófokon, Debrecenben valamint Hollandiában, a Volendam együttesénél is. Legutóbb a Puskás Akadémiában rúgta a bőrt, azonban kevés lehetőséget kapott, így merült fel a szerződtetése Szombathelyen. Azonban a háromszoros magyar válogatott játékmesterre lecsapott a Paks.

A távozók névsora is növekedni fog, hiszen még néhány hét rendelkezésre áll a csapatoknak a keretek kialakítására. Az első, aki elköszönt a Haladástól Emil Lyng volt, akitől sokat vártak a szurkolók és a vezetők. Távozhat Petró Balázs valamint Pinte Patrik is. Kovalovszki Máté sem húz tavasszal zöld-fehér mezt, a Hali utánpótláskorú játékosa tavasszal Mosonmagyaróváron próbál bizonyítani. A középpályás egyébként csak kölcsönbe távozott. Vít Benes sem maradt a vasi megyeszékhelyen, a védő ugyanis a cseh Sigma Olomuc csapatához igazolt.

NK Maribor – Szombathelyi Haladás
2019. január 16. – 16:00
Ludski Vrt Stadion