Alig, hogy véget ért január elején a PDC világbajnokság sem maradunk az egykori kocsmasportok királyának tartott darts versenyek nélkül. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület szervezésében február közepén már a harmadik fordulóját rendezték az Aero Open 2019 elnevezésű versenysorozatnak, amelyen bárki elindulhat, aki érez egy kis bátorságot.

Ennek megfelelően – nemcsak Vas megyéből – érkeztek vállalkozó sportemberek. A tavaszi napsütés sem tartotta távol a jelentkezőket, így negyvenöten ragadtak nyilat a győzelem reményében. Titok pedig páran abban is bizakodtak, hogy a tavalyi pontversenyben élen végző és az idei két megmérettetést bezsebelő Pósfai Miklóst is elcsíphetik.

Öt darab hat fős valamint három darab öt fős csoportba sorsolták a szervezők a résztvevőket. Csoportonként a négy legjobb jutott tovább a a 32-es főtáblára. Itt viszont már egyenes kieséses rendszerben mérkőztek meg a felek. A magas színvonalú izgalmas meccsek ezúttal sem maradtak el. Végül a legjobb négyben három éljátékos mellett egy újonc is odaért Kámán Csongor személyében. A tehetséges versenyző most először indult el versenysorozaton és kiváló teljesítményének köszönhetően menetelt.

Azonban hiába minden, mert a címvédőt már nem tudta legyőzni. A döntőben csapattársa, Németh Albert hatalmasat küzdött – vezetett is – de kénytelen volt fejet hajtani Pósfai Mixi előtt, aki így tovább növelte előnyét Szajkó Rolanddal valamint Pálos Tamás és Németh Albert előtt. Kis érdekesség, hogy a csoportmeccsek során a soproni Bendó András legyőzte a címvédőt, aki így már nem veretlen. Terveink szerint március 10-én folytatódik a versenysorozat a negyedik fordulóval.

Eredmények

Aero Open 2019 – III. forduló

1. Pósfai Miklós
2. Németh Albert
3-3. Szajkó Roland és Kámán Csongor

Összesített (3 fordulót követően)

1. Pósfai Mikós 96 pont
2. Szajkó Roland 48 pont
3-3. Németh Albert és Pálos Tamás 40-40 pont