Rendkívüli fontosságú mérkőzést játszik a Haladás Diósgyőrben. A szombathelyiek hátránya 8 pont a még bennmaradást jelentő, 10. helyen álló Diósgyőr mögött, így egy esetleges idegenbeli győzelemmel 5 pontra zárkóznának fel Jagodicsék a piros-fehérek mögé. A DVTK hazai pályán remekül szerepel, utolsó 6 meccsén veretlen maradt, utoljára október 27-én az FTC-től kapott ki Miskolcon. Az esélyekről Horváth Ferenc vezetőedzőt kérdezte a haladas.hu.

– Az utóbbi hetek eredményei azt bizonyítják, kezd összeérni a csapat, a télen érkezett játékosok fizikálisan utolérték magukat, megismerték társaikat. A mérkőzéseken is jól működik, amit az edzéseken gyakorolunk, de időre volt szükségünk, mire összeállt a játékunk. Azonban elégedettségre nincs okunk, noha három meccset megnyertünk, ez nem jelent semmit, hiszen még mindig az utolsó helyen állunk. A két csapat jól ismeri egymást, sok újjal nem tudja meglepni a másikat. Úgy gondolom, elsősorban a játékosok mentális állapota döntheti el a találkozót, az, hogy fejben ki lesz erősebb. Ami a Diósgyőrt illeti, látszik a csapaton Fernando Fernandez vezetőedző munkája, kialakult, stílusos, szép futballt játszik a miskolci együttes. Mindenesetre egy ilyen csapatból, amelynek ilyen kiforrott játéka van, könnyebb is felkészülni. Tiszteletreméltó a DVTK hosszú hazai veretlenségi sorozata, de reméljük, ezúttal megszakad. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. A meccs fő kérdése: vagy tovább tudunk zárkózni, vagy ismét leszakadunk. Élet-halál meccs vár ránk – fogalmazott Horváth Ferenc.

Bosnjak, Saláta, Gyurján sérült, Király eltiltását tölti, Dausvili pedig öt sárga lapja miatt nem játszhat.

A Haladás várhatóan a Rózsa – Habovda, Jagodics, Tamás, Németh Milán – Holdampf – Ivanov, Golodiuk, Rui Pedro, Ofosu – Rabusic összeállításban rohamoz majd.

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában ma 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó a Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás meccsen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!