A koronavírus egyre gyorsabb ütemben terjed, a kormány pedig nem tétlenkedik tovább: a sportrendezvények ezentúl zárt kapusak lesznek, valamint az amatőr sportolást teljesen felfüggesztik. Ezek az intézkedések kedd éjféltől lépnek életbe, és várhatóan 30 napig tartanak majd. 

A ma délelőtt közzétett videójában Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy az edzőtermek is zárva tartanak majd, ám az amatőr sportokról tett kijelentése még nem teljesen világos. Várhatóan a megyeis futballmérkőzések, a gyerekedzések is elmaradnak ezen időszak alatt. Arról nincs hír, hogy, akik ebben a szférában foglalkoztatottak, (edzők stb.) kapnak-e valamiféle költségtérítést.

Cikkünket új információk esetén frissítjük.

18:00 – Az MLSZ és az MKSZ is reagált a helyzetre. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak elmondta várhatóan, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják. Az MLSZ egyelőre ezt a tájékoztatást tette közzé a hivatalos weboldalán.

Csányi Sándor a délelőtti bejelentésről:
– Nincs olyan szigorú intézkedés, ami ne lenne indokolt, hogy emberéleteket…

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2020. november 9., hétfő

 

A Magyar Kézilabda Szövetség a következő, rövid közleményt tette közzé.  

Értesítjük a tisztelt sportszervezeteket és partnereinket, hogy a november 9-i kormányzati bejelentések, illetve a november 10-én éjféltől várhatóan életbe lépő jogszabályi korlátozások sportágat érintő hatásai kapcsán a Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan tájékozódik, illetve tájékoztatást fog adni partnereinek. Addig is türelmüket és együttműködésüket kérjük, hiszen az életbe lépő változások, korlátozások pontos meghatározása nagy mértékben függ a megszülető jogszabályok pontos szövegétől, ezek határozzák meg az MKSZ további döntéseit.

A kormány döntései ugyanis még nincsenek pontosítva, így a nagyobb szervezetek, szövetségek sem tudnak pontosat mondani.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!