Az ünnepélyes pályaavatót a helyi közélet képviselői, a polgármester és a zsámbéki SK klubvezetői mellett Menczer Tamás, a külgazdasági és külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára és az MLSz megyei vezetői is megtisztelték jelenlétükkel. Valamennyi hozzászóló kiemelte, mennyire az NB III-ba igyekvő, a Komárom-Esztergom megyei I. osztályú bajnokságot magabiztosan vezető csapat, illetve a két megye határán fekvő település életében az infrastruktúra-fejlesztés.

Az eseményen a Horváth László polgármester mellett az államtitkár is külön köszöntötte a 2016-os EB-n szerepelt Hali-védőt, Guzmics Richárdot.

A Komárom-Esztergom megyei első osztályú bajnokságot hibátlanul – 14 meccs, 14 győzelem – vezető Zsámbéki SK vendégeként, a Haladás a szép napsütésben, ugyanakkor metsző hidegben lejátszott mérkőzésen a Verpecz – Kállai, Dezamits, Guzmics, Devecseri – Holdampf, Szekér, Doktorics – Monori, Szijjártó, Tóth-Gábor tizeneggyel kezdtek.

Doktorics Áron és a nagy motivációval pályára lépő Monori Norbert előtt is adódott több lehetőség a gólszerzésre, ám a vezetést – némi meglepetésre – mégis a hazaiak szerezték meg.

18′ – Egy kifejelt labdát Sárközi Norbert, a helyeik bombázója, egyben utánpótlás-edzője egy pattanás után, közel 30 méterről vágott a jobb felső sarokba, az óriási gólt nagy tapssal fogadta a kilátogató közel félezer helybeli, 1-0.

Ezt követően átvette az irányítást a Szombathelyi Haladás, több tetszetős helyzetet is kidolgoztak Holdampfék, majd az első játékrész hajrájában ki is egyenlítettek.

44′ – Kállai Kevin jobb oldali beadására Tóth-Gábor Kristóf és Szijjártó Ármin is kiváló ütemben érkezett, előbbi szombathelyi támadó előbb lekezelte a labdát, majd közelről a jobb sarokba gurított, 1-1.

A szünetben elégedetten nyugtázták a zsámbékiak az eredményt, többen újabb hazai gólokban reménykedtek, ám a Rózsa – Simut, Csató, Németh M., Tarján – Bosnjak, Kiss B., Szekér – Horváth R., Lencse, Tóth M. összetételű együttes ezt már nem engedélyezte a klubünnepet megtekintő hazai közönségnek. Németh Szabolcs csapata a második játékrészben háromszor is bevette a hazai kaput.

54′ – Simut jobb oldali beadását Tóth Milán 5 méterről a jobb sarokba helyezte, 1-2.

74′ – Tóth Milán és Horváth Rajmund közösen vezették a labdát a kapusra, Tóth a tizenhatosról jobbra, Horváthoz passzolt, aki az üres kapuba továbbított, 1-3.

86′ – Kiss Bence gyorsan végezte el a szabadrúgást, a héten szerződtetett Lencse pedig önzetlenül visszaadta a labdát, Kiss B. pedig 16 méterről a jobb sarokba helyezett, 1-4.

A hazaiak kiválóan játszottak az első félidőben, kapusuk több alkalommal is bravúrral akadályozta meg a szombathelyi gólszerzést, aztán a második félidőben már megmutatkozott a tudáskülönbség. A minőségi játékosokkal rendelkező, NB I-be vágyó vendégek érvényesítették akaratukat és megérdemelten győztek idei első felkészülési mérkőzésükön.

Zsámbéki SK – Szombathelyi Haladás 1-4 (1-1)

Zsámbék, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, műfüves pálya.

Haladás: Verpecz – Kállai, Dezamits, Guzmics, Devecseri – Monori, Holdampf, Szekér, Doktorics – Tóth-Gábor, Szijjártó. II. félidő: Rózsa – Csató M., Németh M., Tarján – Simut, Szekér, Kiss B., Bosnjak – Horváth R., Lencse, Tóth Milán. Edző: Németh Szabolcs.

A Haladásban sérülés miatt Csilus Tamás, Délczeg Gergely és Tóth Máté ezúttal még nem léphetett pályára. Bemutatkozott viszont a csákvári védő, Csató Martin, a a 27 éves futballista próbajátékon szerepel a vasiaknál.

A meccs után kíváncsiak voltunk Németh Szabolcs értékelésére is. A vezetőedző nyilatkozatát közösségi oldalunkon már megtekinthették. 

A Haladás legközelebb január 14-én 15 órai kezdettel, az Illés Akadémián, az osztrák TSV Hartberg együttesét fogadja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!