A június 29-től július 10-ig tartó verseny első napja kívülről élvezetes és izgalmas, belülről erős, kemény küzdelmekkel párosuló versenyeket hozott. Érdekesség, hogy a finneknél szokatlan, 30 fok feletti hőmérséklet jellemezte a viadalokat.

– A versenytáv egészen 4 km-ig jól ment, aztán egy pillanatra kikapcsolt az agyam, “lefagytam” és az elég volt az ellenfeleknek. Anna Savarese ellépett tőlem, a francia Violaine Bray számára pedig mindez erőt adott a hajrára, így végül holtversenyben a francia lánnyal lettem ezüstérmes. Jó verseny volt, mindannyian kihoztuk, amit lehetett ebből az 5000 méterből. Ott a helyszínen szinte minden sportoló, néző gratulált, pacsizott, átölelt, számomra ez az elismerés felért egy arannyal. Köszönöm az otthonról jövő szurkolást és biztatást is, valamint a gratulációkat. Külön köszönöm az edzőimnek, Domján Miklósnak és Gubián Tamásnak a felkészítést! Ma még kicsit dühöngők magamra, aztán holnaptól újratervezés, mert július 3-án 10 km megtétele vár rám hasonló kemény küzdelemben – foglalta össze a történteket a 27:03:38 perces időeredményel célba ért Bodorkós-Horváth Kata.

Ugyanitt, férfi kalapácsvetésben a Szombathelyi Dobó SE vezetőedzője, Németh Zsolt a 3. helyezést érte el. Érdekesség, hogy Maca 14 év után versenyzett újra és előzetesen csak a 6. helyre volt jó az eredménye, de jól ment neki és sikerült a bronzérem.

Gratulálunk Katának és Macának is!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!