Schneider Éva és Horváth Petra 7-7 góljának, valamint Schneck Réka kiváló bravúrjainak is köszönhetően az SZKKA magabiztosan tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Az SZKKA ezúttal is simán győzött.
Fotó: www.hungarysport.hu

 

Sokan kilátogattak a Nyugati-csoport vasárnap esti rangadójára, ahol a 4. helyezett Kozármisleny – soraiban a korábbi SZKKA-csékával, Pukler Glóriával – érkezett az egyetemi sportcsarnokba. A mérkőzés előtt az SZKKA ügyvezető elnöke, Pődör Zoltán egy virágcsokorral köszöntötte az egykori méltán népszerű csapatkapitányt.
Aztán az SZKKA rendesen belealudt az első negyed órába, a baranyaiak ezt ügyesen kihasználták, és tekintélyes, hatgólos előnyre tettek szert: a 15. percben 6-12-őt mutatott már  az eredményjelző, amikor Füzesi Ferenc időkérése után sikerült megállítani a vendégrohamokat, majd háromgólos különbségnél a mecsekaljaiak szakvezetője hívatta magához csapatát.

A vendégek időkérése nem hozta meg a várt eredményt, az SZKKA-lányok viszont továbbra is pörögtek, a kapuban Schneck Réka nagy bravúrokat mutatott be, Pődör Rebeka beállásával pedig a támadójáték is feljavult. A szünet előtt Schneider Éva hétméteresből egyenlített – a pihenőre 12-12-vel vonultak a csapatok.
A második játékrészben aztán már azt láthatták a szurkolók, amit szerettek volna a kezdetektől. A 32. percben a mérkőzés folyamán először Schneiderék megszerezték a vezetést (13-12), majd ettől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a végén közötte. A védekezés nagyon összeállt, a 45 perc alatt 7 (!) gólt tudtak csak szerezni a kozármislenyiek. A hazaiak támadásaikat is rendre góllal zárták, így végül magabiztos, nyolcgólos sikert aratott a Swietelsky-Szombathelyi KKA.
A lefújás után járt is az ünneplés a lányoknak, akik ugyan alaposan ráijesztettek a szurkolókra, majd bebizonyították, hogy igazi harcosok.

A fölényes SZKKA-győzelem azt is jelenti, hogy a szombathelyi lányok továbbra is tapadnak az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó mosonmagyaróváriakra.

Az aktuális tabella, a góllövőlista és az első novemberi hétvége programja ITT böngészhető.

Swietelsky SZKKA – Kozármisleny SE 27–19 (12–12)
Swietelsky-SZKKA: Pálinkás Viktória, Csire Fanni 2, Horváth Petra 7, Ivanics Dóra 1, Schneider Éva 7/3, Takács Krisztina, Takács Bianka, Cserék: Jurik Petra, Schneck Réka, Smid Eszter 3, Szendrei Barbara 3, Virág Noémi 3, Pődör Rebeka 1, Csépke Dominika, Bozzai Zsófia, Cser Dóra. Edző: Füzesi Ferenc.

Az SZKKA közössége is jelen volt a meccsen.
Fotó: www.hungarysport.hu

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!