A harmadosztályból 2 év alatt a világ legerősebb bajnokságáig, az OB I-ig verekedte magát az AVUS és az 5. fordulójában már az első győzelmet jegyezhettük fel. A szombathelyi Fedett Uszodában mintegy 250 néző azt láthatta, hogy az AVUS a Kovács B. – Ekler, Takács, Baj, Basara, Garancsy, Kiss Cs. összeállításban ugrott medencébe, majd csereként Ukumanov, Cvetic, Polovic, Hajmási, Kutasi és Kurucz is lehetőséget kapott Matajsz Márktól.

A szombathelyi csapat
Fotó: hungarysport.hu

A kaposváriak a Krémer – Lukács, Giga, Tóth K., Vindisch, Juhász-Szelei, Sántavy kezdővel szálltak vízbe. Berta József edző Kovács O., Dobos, Pataki és Varga Zs. játékára számíthatott még.
Az első negyedben a vendégek szereztek vezetést és noha a szombathelyiek még egyenlíteni tudtak, a kaposváriak két góllal elhúztak (1-3).
Aztán a második játékrészben feljött az AVUS, a védekezés és a támadójáték is hatékonyabb lett. Noha a vendégek már 1-4-re is vezettek, Matajsz Márk csapata 3-4-re feljött. Kiss Csaba távoli gólja után (4-5) óriási buzdításba kezdett a szombathelyi uszoda népe. A hazai közönség a negyed végén annak örülhetett, hogy Kovács Barnabás bravúrok sorozatát mutatta be, és, hogy Ekler Bendegúz egy gólra (5-6) hozta fel a hazai srácokat.
A harmadik negyedben az Európa-bajnok Kiss Csaba kiegyenlített, 6-6, aztán Takács Kristóf találatával először vezetett az AVUS (7-6). A kapuban Kovács kitűnően hárított, a vége előtt Garancsy gólja pedig már azt jelentette, hogy kettővel vezetett az AVUS. Egy távoli lövés után egy gólra csökkent a hátrány, ami könnyen kettő is lehetett volna, ha Basara a kapufa helyett a kaput találja el (8-7).
Az utolsó játékrészben Basara büntetőjét védte a kapus, aztán egy újabb szabálytalanság miatt Garancsy már bedobta az ötméterest: 9-7! Forrt a medence, tombolt a publikum, szóltak a dudák, de még dobszóló is hallható volt, a drukkerek fantasztikus atmoszférát varázsoltak. A negyed közepén Baj centerből szerzett góljával már 10-7-re vezetett az AVUS, aztán egyedül kapura úszó Ukumanov ziccerből növelhette a fölényt, ám kapufát dobott. A végén a kaposváriak még dobtak egyet, de a nyolcadik találatuk már nem sokat számított. Ezzel az AVUS története első OB I-es sikerét aratta!

AVUS-Kaposvári VK 10-8 (1-3, 4-3, 3-1, 2-1)
AVUS: Kovács B. – Ekler 1, Takács 1, Baj 1, Basara 1, Garancsy 2, Kiss Cs. 2. Csere: Ukumanov, Cvetic, Polovic 2, Hajmási, Kutasi, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.
Kaposvár: Krémer – Lukács, Giga 3, Tóth K., Vindisch 1, Juhász-Szelei, Sántavy. Csere: Kovács O. 1, Dobos, Pataki, Varga Zs. 3. Edző: Berta József.
Az OB I 8 csapatos A-csoportját a 6 meccs után is hibátlan teljesítményt nyújtó BL-győztes Szolnok vezeti 18 ponttal, a 2-3. helyen FTC és a BVSC-Zugló áll 12-12 ponttal, a 4. helyen a Vasas áll 10, míg az 5-6. helyen az AVUS és a Debrecen 3-3, a 7. helyen pedig az UVSE áll 1 ponttal, a sereghajtó kaposváriaknak még nincs pontjuk.
Az OB I. 6. fordulójában Debrecenbe utaznak a szombathelyi pólósok, a mecset november 4-én rendezik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!