Egyértelműen az éremszerzés Miklós Edit célja a phjongcshangi téli olimpián, s ez egyáltalán nem irreális Stark Márton, az alpesi síelők szövetségi kapitánya szerint.

A szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán beszélt többek között a legjobb magyar sízőről, aki november 4-én elutazott az Egyesült Államokba, s ott folytatja felkészülését a számára december elején kezdődő szezonra. Stark hangsúlyozta, hogy a szocsi játékokon lesiklásban hetedik sportoló januári súlyos térdsérülésből teljesen felépült, s azon még edzője is meglepődött, hogy a hosszú kihagyás ellenére ott tudták folytatni vele a munkát, ahol balesete előtt abbahagyták.
“Az nagyon pozitív, hogy nem egy mélyebb stádiumból kellett felépíteni a szezonját” – jegyezte meg Stark, hozzátéve, hogy egyedül a “sínapok” számában van lemaradása, de ezt a problémát novemberben próbálják pótolni.

Miklós Edit visszatérése utáni első versenyeit alaposan megnehezíthette volna a kihagyás miatti visszacsúszása a rangsorban. A kapitány azonban jelezte, találtak egy kisebb hibát a nemzetközi szövetség (FIS) szabályrendszerében, így legerősebb számában, a lesiklásban a FIS a 15. helyre sorolta most a magyar sízőt. Ez azt jelenti, hogy kedvező pozícióból startolhat már az első, Lake Louise-i világkupa-futamon. A szuper-óriás műlesiklással már más a helyzet, ott ugyanis biztosan magas rajtszámot kap majd az elején Miklós Edit.
A februári phjongcshangi téli játékokra három kvótája van jelenleg a szakágnak, a nőknél kettő, míg a férfiaknál egy. Amint Stark jelezte, az indulás alapfeltétele, hogy a versenyző a legjobb 500-ban legyen a világranglistán, így a nőknél Miklós mellett Archam Chiara az induló. A férfiaknál öten is a TOP-500-ban állnak, s a kapitánynak Kékesi Márton, Nagy Bence, Szöllős Benjámin, Szöllős Barnabás és Samsal Dalibor közül kell majd választania.
A szakvezető megjegyezte azt is, bíznak abban, hogy még egy kvótához juthatnak, amennyiben ugyanis Miklós Edit kiemelkedően tud szerepelni a szezonban, Magyarország bekerülhet a legjobb 15 nemzet közé, s akkor a csapatversenyben is ott lehetnének a játékokon, ami által egy plusz férfi kvótát kapnának.

forrás: mti.hu

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!