A szurkolók legnagyobb örömére a hazaiak kezdték jobban a találkozót. Ferencz Csaba vezetésével igazi triplaesőt hintettek a körmendi kosarasok, amelyet a vendégek nagyon nehezen viseltek. Apró faultokkal próbálták megtörni a pécsiek a piros-feketék lendületét, azonban ez nem sikerült. Az első negyed végén nem véletlenül harsogott a “Tíz, tíz…” rigmus a lelátóról. Jól játszik a Körmend és megérdemelten vezet. (1. negyed: 27-17)

A folytatás már koránt sem a hazaiak szája íze szerint alakult. Simon Kristóf tripláját követően kénytelen volt időt kérni a körmendi kispad. Változást azonban ez sem hozott és gyorsan egalizált a pécsi együttes. Bán parádés labdaszerzését és büntetőjét követően tört meg a jég. Bár a támadójáték döcögősre sikeredett és a védekezés sem volt acélos ebben a negyedben, tartja előnyét a Rába-parti alakulat.  (2. negyed: 45-40)

Legeredményesebb dobók: Wright, Ferencz 12-12 illetve Supola 7, Simon és Bíró 6-6

Jót tett a hosszabb pihenő a hazaiaknak. Pontosabban támadnak és a védekezésükre sem lehetett panasz. Három perc alatt összessen 2 pontot tudtak szerezni a vendégek. Az időkérés után is lendületben maradtak Potocnik mester tanítványai, így a különbség tovább nőtt. Dukic könyökölésénél elszabadultak az indulatok egy pillanatra, de a körmendi rohamot ez sem tudta megtörni. (3. negyed: 66-53)

A záró negyedet ismét a Pécs kezdte jobban – Simon Kristóf tripláival faragta hátrányát a vendég együttes. Majd ismét a hazaiak percei következtek: először Davis süllyesztett el egy trojkát, majd Wright köszöntött be kintről. A vendégek igyekeztek mindent megtenni a győzelemért, több Dukic hármast is bevetve, de ezen az estén nem volt esélye a Baranya megyei csapatnak. A Körmend megérdemelten nyert és annyit adott ki magából, amennyit feltétlenül szükséges volt.

Érdemes még megemlíteni a találkozó kapcsán, hogy a vendégek legjobb – egyben legeredményesebb játékosa – Simon Kristóf volt, aki a Falco színeiben is megcsillogatta már tudását. Az irányító igazi vezére volt a pécsi gárdának.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA
87-74
(27-17, 18-23, 21-13, 21-21)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!