A Megyei első osztály 13. fordulójának teljes eredménysora

Szentgotthárd 0:2 Vasszécseny
(Horváth D. 20’ Vadász T. 66’)
Hazai környezetben második vereségét szenvedte el a Szentgotthárd ebben a bajnoki szezonban. Az újonc ezzel a győzelemmel még nem mozdult el a kieső helyekről, míg a hazaiak kezdenek eltávolodni az élmezőnytől.

Körmend 7:2 Ikervár
(Sipos B. 9’,24’ Niksz T. 14’,34’ Horváth P. 45’ Takács M. 52’ Czimber M. 57’ ill. Németh M. 5’ Fehér M. 30’)
Nem unatkozott az, aki a hétvégén a címvédő Körmend és az újonc Ikervár mérkőzését választotta. A 9 gólt hozó találkozón a tabella utolsó helyén szerénykedő vendégek ráijesztettek az idén egy kevésbé szép arcát mutató körmendiekre, mert már az 5. percben megszerezték a vezetést. A válasz és a fordítás sem váratott sokáig magára, Sipos két büntetőt is értékesített, és Niksz is betalált, így 3:1-re fordított a hazai gárda. Ekkor a játékvezető megítélt egy büntetőt a vendégeknek is, akik éltek a lehetőséggel, és újra szorossá tették a találkozót – legalábbis egy darabig. Reménykedni azonban csak percekig tudtak az ikerváriak, a 34. percben Niksz megszerezte saját maga 2., csapata 4. találatát, és ezután már a vendéglátó góljairól és szép akcióiról szólt a mérkőzés. Az összecsapás elég feszülten zajlott, 8 sárga lap is kiosztásra került. A Körmend ezzel a győzelmével megközelítette a tabellán az egymással döntetlent játszó répcelaki és jánosházi együttest.

Répcelak 2:2 Jánosháza
(Harkai D. 37’ Dénes B. öngól 88’ ill. Tóbiás R. 20’ Balázsi K. 58’)
A harmadik és a negyedik helyezett rangadója a várakozásoknak megfelelően nagy taktikai csatát hozott. A mérkőzést a bombagólok jellemezték, a 4 találatból 3 is igazán parádés lövésből született. Noha a mérkőzésen négy ízben is megrezzent a háló, túl sok helyzetet nem láthattak a nézők. A Jánosháza ugyan kétszer is vezetett, de az egész találkozót a répcelaki mezőnyfölény jellemezte, a jánosháziak jóformán ki sem jöttek a térfelükről.

Kőszeg 0:1 Sárvár  
(Takács M. 27’)
Az eddig hibátlan vendégegyüttes ismét a 3 pont tudatában hagyta el a játékteret, ám a várakozásoknak megfelelően nem volt könnyű mérkőzés ez a sárváriak számára. A hazai pályán mindenkire veszélyes Kőszeg jól tartotta magát, és bár a Sárvárnak több lehetősége is volt, a különbség csak 1 gól volt a két csapat között, igaz, ezért ugyanannyi pontot adnak, mintha öttel nyertek volna.

Király SZE 2:3 Lukácsháza
(Hujber G. 8’ Fritz D. 11’ ill. Tar M. 6’,66’ László L. 87’)
Igazi ki-ki mérkőzést hozott a két középmezőnyben tanyázó együttes összecsapása. Az első negyed órában 3 gól is született, igaz, ebből kettő büntetőből. Hiába vezetett sokáig a Király, a 66. percben egyenlített, majd a hajrában fordított is a Lukácsháza.

Vasvár 3:1 Rum
(Horváth Á. 31’,91’ Bakos D. 84’ ill. Molnár R. 53’)
A múlt hetihez hasonlóan ismét nagyon masszívan játszott a Rum együttese. A találkozó sokáig döntetlenre állt, a vendégek jól tartották magukat, ám a hajrában kétszer is betaláltak a vasváriak, így az elmúlt időszak vereségei után ismét győzni tudtak. A Vasvár ezzel a sikerrel 6 pontra ellépett a kiesőzónától, míg a rumiakat csupán 3 egység választja el a már kieső Vasszécsenytől és Ikervártól.

 

Egyházasrádóc 2:3 Vép
(Németh M. 25’ Tóth J. 83’ ill. Kertész Á. 67’ Bezdi Szabolcs 74’ Dancs Z. 86’)
A Vép számára az volt a tét, hogy megelőzheti aktuális ellenfelét a tabellán, és a 7. helyre kúszhat fel a csapat. A találkozó első félidejében a hazaiak szereztek vezetést, ám a második félidőben fordítani tudott a vépi gárda. Egészen a hajráig őrizték is előnyüket a vendégek, ám ekkor érkezett Tóth József, és egyenlített. Hiába azonban a késői egalizálás, az Egyházasrádóc nem tudott pontot szerezni, mert a vendégek középpályása a 86. percben megszerezte a vépieknek a győzelmet, így a két együttes helyet cserélt a bajnoki táblázaton.

Rábapaty 0:3 Celldömölk
(Piri B. 2’ Németh J. 24’ 80’)
Különösebb erőfeszítés nélkül győzte le a sereghajtót a második helyezett Celldömölk. A vendégek már a 2. percben vezetést szereztek, ezután pedig a góllövő lista vezetője, Németh József köszönt be két ízben. A találkozón több vendéghelyzet maradt kihasználatlanul. A hazaiak egyre nagyobb bajban vannak, míg a vendégek tovább szilárdították második helyüket a tabellán.

A tabella és a jegyzőkönyvek ITT olvashatóak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!