Szélesi Zoltán és a magyar válogatott két játékosa, Dibusz Dénes és Bese Barnabás sajtótájékoztatót tartott ma délután, a holnapi, Costa Rica elleni mérkőzés előtt.

Nem számíthatok Dzsudzsák Balázs játékára, ezért a Luxemburg ellen is jó teljesítmény nyújtó Kádár Tamás lesz a csapatkapitány a holnapi találkozón. Ahogy az újonnan behívott játékosok is mutatják, sokan kapnak lehetőséget, lesz aki kezdőként, lesz aki csereként.”

A szakember továbbá kiemelte a mentalitás fontosságát, és egyetért a szurkolókkal, véleménye szerint ő maga soha nem volt a legtechnikásabb játékos, de mindig küzdött és minden megtett a győzelemért, és a címeres mezért. Hozzátette, az edzéseken látta a játékosokon az akaratot és az elszántságot, de rövid idejük volt csak a felkészülésre.

“Hiába kiabálom le a fejüket, attól még nem tanulják meg a mozgásokat, és a technikai elemeket, de a fiúk belevésték a fejükbe az elvárásokat, mind szakmailag mind érzelmileg felkészítést kaptak a holnapi meccs előtt.” -folytatta.

Az ideiglenesen kinevezett kapitányt kérdezték Geroges Leekens mérkőzés utáni reakciójáról is: “Szűkszavú volt, egyelőre ő csak a háttérből figyeli a történéseket. Reméltem, hogy az én jelenlétem is tud valamennyi pluszt adni a játékosoknak, ahogy az új vezetőedző bejelentése is. Lehetséges, hogy a játékosok nem tudták, hogy reagálják le ezt a szituációt. A sok sérült és az idő rövidsége nem lehet kifogás, de ezek tények.”

A szurkolókról:
“Sajnálom, de megértem a szurkolókat, hogy holnap bojkottálják a mérkőzést. A célom, hogy olyan csapatot és játékosokat küldjek a pályára, akik bizonyítani akarnak, önmaguknak, a szurkolóknak, mindenkinek.”

Dibusz Dénes:
“Costa Rica magasan jegyzett csapat, a hiányzóik ellenére is egy jó játékerőt képviselő együttes. Megnéztük őket a spanyolok ellen, ők már a vb-re készülnek és bizonyítani akarnak az edzőjüknek, nehéz mérkőzés vár a csapatra. A szurkolók hiányozni fognak a stadionból, de jogosan elégedetlenek az eredmények miatt, szerencsére most gyorsan van lehetőség a javításra. Szeretnénk újra a szebbik arcunkat mutatni. Sokat beszélgettünk a srácokkal az elmúlt napokban, mert mi is érezzük, hogy nem úgy működnek a dolgok ahogy korábban. Nyíltan beszélgettünk arról a szakmai stábbal közösen, hogy miben kellene javulnunk és úgy gondolom, hogy ez sikeres volt, innentől mindenkinek magában kell helyretennie a dolgokat, és tüzelni a másikat a mérkőzésen. Megviselt a vereség, de próbáltam magam függetleníteni tőle, mert nem én álltam a kapuba, és nem szeretném, hogy a holnapi mérkőzésen rám ez kihatással legyen, csak a meccsre szeretnék koncentrálni. Együtt nyerünk együtt veszítünk, valamennyire én is veszítettem ezen a mérkőzésen. Jó alkalom lesz, hogy végre a válogatottban is győztesen hagyjam el a Groupama Aréna gyepszőnyegét, nagyon szeretnénk megmutatni, hogy ki tudunk jönni ebből a helyzetből.”

Bese Barnabás:
“A szurkolókat újra magunk mögé kell állítanunk, ez a legfőbb feladatunk és ez fontos számunkra. A kapitány az egész csapatot le kellett, hogy üvöltse, de volt pár megszemélyesítés is természetesen. Nehéz volt beállnom a mérkőzésbe, mivel akkor már csak a védekezésre koncentráltunk, sajnálom, hogy a végén kaptunk még egy gólt.” 

A találkozó holnap este 20:15-kor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!