Az Országgyűlés ma tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely külön-külön emléknapokat hozna létre a magyar sport, parasport és diáksport tiszteletére.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők az emberi erőforrások miniszterének négy, a családtámogatásokat, az egészségügyet, a kultúrát és a sport területét érintő indítványáról mondhatják el a véleményüket.
A magyar sport, parasport és diáksport napjáról szóló többpárti előterjesztés az utolsó napirendi pontban kerül terítékre.
A kormánypárti képviselők mellett MSZP-s, jobbikos és LMP-s politikusok által is jegyezett indítvány a Magyar Athletikai Club által 1875-ben, Budapesten megrendezett első szabadtéri sportverseny évfordulóját, május 6-át tenné a magyar sport napjává, a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club 1970-ben történt megalakulásának napját, február 22-ét a magyar parasport napjává, szeptember utolsó péntekét pedig a magyar diáksport napjává tenné.
A határozati javaslat benyújtói úgy fogalmaznak, kezdeményezésükkel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a mozgás örömének megismerése, valamint a rendszeres testmozgás a jövőbe történő befektetés.
A parlament jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be munkáját.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!