Kevés helyzet és bombagólok jellemezték a Répcelak – Jánosháza Megyei I. osztályú rangadót.

Forrás: Répcelaki SE facebook, Finta László

A találkozóra szép számú nézősereg látogatott ki, mind a répcelaki, mind a jánosházi drukkerek jelen voltak a lelátón.

A mérkőzés tapogatózással kezdődött, majd szépen lassan kezdte átvenni az irányítást a Répcelak. A hazaiak mélységi indításokkal próbálták helyzetbe hozni a gyors támadóikat, több ízben jutottak el lehetőségekig, ám igazi helyzeteket nem sikerült kialakítani.

A vendégek szórványos ellentámadásaik egyikéből megszerezték a vezetést, a 20. percben Tóbiás Róbert a kaputól körülbelül 25-30 méterre lövésre szánta el magát, és a labda kikötött a hosszú sarokban, hiába ért hozzá a hazaiak hálóőre.

A gól után elkezdte fokozni a tempót a répcelaki együttes, több mélységi passzal próbálkoztak, ám ezek nem mindig értek célba.

A hazaiak azonban nem akartak lemaradni sem a gólok mennyiségében és minőségében, sem a jánosháziaktól. A 37. percben Harkai Dániel már nem először szánta el magát lövésre a mérkőzésen, ám ekkor kitűnően találta el a labdát, ami a pókokat is megrémítve vágódott a felső sarokba.
Videón a gól:

1:1 után a félidő végén érezhetően megnőtt a hazai nyomás, a vendégek próbáltak is játszani az idővel, hogy minél előbb mehessenek a szünetre rendezni a soraikat.

Forrás: Répcelaki SE Facebook

A második játékrészre – noha az első félidőt jól zárta a csapat – a répcelakiak frissítettek, és kettőt is cseréltek.

A mérkőzés képe nem változott, a hazaiak tartották a labdát, míg a Jánosháza minden erejével védekezett.

Az első etaphoz hasonlóan itt is csak esetleges támadásokat alakítottak ki a vendégek, ám az 58. percben Balázsi Krisztián az előző gólokhoz hasonlóan ismét egy szenzációs távoli lövéssel, szinte a semmiből szerzett újra vezetést a Jánosházának.

A Répcelak ezután továbbra is birtokolta a labdát és próbált támadni, de vagy nem érkeztek a beadások, vagy pontatlanok voltak, így igazi helyzetet a második játékrészben sem tudtak kialakítani.

A 88. percben aztán szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, és a középre ívelt labda Tóth Dominikról a kapuba pattant, ám a játékvezető valamiért úgy látta, hogy jánosházi lábról került a labda a hálóba, így öngólnak jegyezte fel a találatot.

A játékvezető 5 perc hosszabbítást jelzett, és a Répcelak próbálta megszerezni a győzelmet, amire meg is volt az esélye, Tóth Dominik keveredett megint a vendégek kapuja elé, de a lábában maradt a győztes találat. A répcelakiak védőjét egy beadás után érte talán kissé váratlanul, hogy eljutott hozzá a labda, így igazán irányítani már nem tudta a játékszert, ami a kapus kezében kötött ki.

A sípmester ezután véget vetett a mérkőzésnek, így a rangadó vége 2:2 lett.

Forrás: Répcelaki SE Facebook

Összességében egyik csapat sem érdemelt volna 1 pontnál többet a mai teljesítményéért, a hazaiaknál kicsivel több kreativitás és kezdeményező készség hiányzott, míg a vendégek csak a védekezéssel foglalkoztak, és két jól eltalált lövésükön kívül az ellenfél térfelén is csak elvétve jártak. A látottak alapján a répcelaki együttes játékban erősebb a jánosháziaknál, akik viszont szervezettségben múlták felül a hazaiakat. Noha a nézők kevés helyzetet láthattak, a feszült légkör és a parázs hangulat a lelátón is érezhető volt.

A mérkőzés után az első répcelaki gólszerző, Harkai Dániel nyilatkozott:
„Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, bár nagy helyzete egyik csapatnak sem volt, majd a vendégek egy váratlan, de nagyon szép góllal megszerezték a vezetést. Ezután nagyobb fokozatra kapcsoltunk, aminek eredményeként a 37. percben sikerült is egyenlítenünk az én gólommal. A szünetben az edzőnk utasítására szerkezetet váltottunk, és egy forgatóval mentünk ki a második félidőre, ahol sikerült az ellenfelet beszorítani a saját térfelére, viszont mégis ők szerezték meg újra a vezetést, de ez nem fogta vissza a csapatunkat, és az utolsó fél órában úgyszint csak a kapujuk elé szögeztük őket. Sajnos a meccs végéig csak az egyenlítésre futotta, így döntetlennel hagytuk el a játékteret.”

A következő körben a Répcelak Rumba látogat, míg a Jánosháza hazai pályán fogadja a Lukácsháza együttesét.

A teljes forduló összefoglalója: https://hungarysport.hu/wp-content/uploads/megyei-i-13-fordulo/

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!