Vas Megyei I. osztály 15. forduló

Szentgotthárd VSE 1:0 Körmendi FC
(Wágner B. 35’)
Kiállítva: Takács Á. 58’ (Körmendi FC)
3 csapat is esélyes volt arra, hogy odaérjen a dobogó 3. fokára a téli pihenőre, az egyik ilyen együttes épp a Körmend volt. A körmendieknek ehhez azonban a szinte minden évben felemásan teljesítő Szentgotthárd otthonában kellett volna győzniük. Egy valami ebben a szezonban is igaz a gotthárdiakra, hogy hazai pályán bárkire veszélyesek, ezt jól mutatja a hazai pályán nyújtott teljesítményük is, 8 saját közönség előtt megvívott bajnokijukból ötöt megnyertek, és csupán 2-szer kaptak ki. A várakozásoknak megfelelően nem is volt könnyű dolga a vendégeknek, a találkozó első félidejében mindkét oldalon kényszerű cserét kellett végrehajtani az edzőknek, és a mindent eldöntő hazai gól is ekkor született meg. Az izgalmas és feszült második játékrészben egy körmendi kiállításon kívül más említésre méltó dolog nem történt, így a végén a hazaiak örülhettek.

Lukácsháza SE 5:0 Rum KSC
(Kovács Sz. 13’ Polhammer G. 21’ Lengyel M. 42’ Tar M. 56’ Komálovics Á. 75’)
A hazaiak szempontjából remekül alakult ez a forduló, a saját részükről azért, mert hazai pályán kiváló játékkal győzték le nagyon könnyedén a Rumot, a riválisok eredményeit figyelve pedig azért, mert az előttük lévő – már dobogóért küzdő – együttesek közül egyik sem tudott nyerni. Tavasszal akár merészebb célokat is megfogalmazhatnak Lukácsházán, míg a Rumiak számára a kiesés elől való menekülés lesz az elsődleges az újévben.

Répcelaki SE 1:2 Sárvár FC
(Bezdi D. 45’ ill. Potyi G. 57’ Venczel Z. 21’)
Szép számú nézősereg látogatott ki a rangadóra, a két csapat mérkőzései már az NBIII-ban is emlékezetesek voltak. Nem idegen azonban egyik együttes számára sem, hogy a megyeiben is megütközzenek, a 2013/14-es szezonban a Répcelak oda-vissza verte a Sárvárt, azóta viszont mindkét keret sokat változott. A találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést a Sárvár, de ez mezőnyfölényen kívül semmiben nem mutatkozott meg, majd a 21. percben az utolsó mérkőzésén dirigáló Kártyás Katalin egy erősen véleményes szituációban a büntetőpontra mutatott. Megszerezte a vezetést a Sárvár, és továbbra is birtokolta a labdát, a hazaiak hosszú, védelem mögé lőtt labdákkal próbálkoztak, de a félidő végén egy szél által megtámogatott, jól helyezett szabadrúgással sikerült egyenlíteniük. A második játékrészben eggyel feljebb kapcsoltak a vendégek, és a szél segítségével a kapuja elé nyomták a Répcelakot, akik nem mertek játszani, és támadásokat felépíteni. A nagy nyomás góllá érett, és a Sárvár Potyi szép mozdulatával ismét megszerezte a vezetést. A gól után sem igazán tudott mit mutatni a hazai gárda, a mérkőzés végén azonban kijjebb jöttek a szorításból, és sikerült támadásokat felépíteniük, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A hajrában egy szöglet után még megvolt a sanszuk az egyenlítésre azonban a fejes elkerülte a kaput, így a Sárvár a 15. mérkőzését is megnyerte az őszi szezonban. A két együttes között egyáltalán nem volt nagy különbség, és bár a büntető – amiből az első gólját szerezte a Sárvár – jogossága vitatható volt, de a győzelmük megérdemelt, mivel a répcelakiak bátortalanul futballoztak a találkozón.

Kőszegi FC 1:4 Celldömölki VSE
(Gugcsó Á. 84’ ill. Piri B. 7’ Molnár T. 23’ Fehér A. öngól 27’ Németh J. 43’)
Már az első félidőben bebiztosította győzelmét a vendég együttes, ami még annak fényében is meglepetés, hogy a celliek a másodikak a tabellán, mivel a kőszegieket hazai pályán eddig a masszív védekezésük jellemezte. A koncentráció hiánya azonban azt eredményezte, hogy a második félidő már csak formalitás volt a mérkőzésen, ahol a vendégek már nem is nagyon erőltették meg magukat, és végül a hazaiaknak sikerült a hajrában szépíteni.

Király SZE 6:0 Jánosháza VSE
(Hujber G. 4’ 33’ Kiss B. 25’ Mesteri B. 19’ Fritz D. 42’ 55’)
A Jánosháza számára az volt a tét, hogy ha győz, felérhet a dobogó harmadik helyére. A forduló azonban nem a 3. pozícióért küzdő együtteseknek kedvezett, de míg a Répcelak és a Körmend csupán egy góllal kapott ki ebben a körben, addig a Jánosháza egy sima hatossal maradt alul Szombathelyen, a Király SZE otthonában. Már az első félidőben eldőltek a lényegi kérdések, aztán a második játékrész elején a hazaiak még egyszer betaláltak, teljesen kiütve ezzel a vendégeket.

Vasvár VSE 5:3 Vép VSE
(Szigeti Sz. 12’ Vincze K. 18’ Horváth Á. 25’ 34’ Varga D. 92’ ill. Bezdi Sz. 28’ 38’ 50’)
Már három góllal is vezettek, az őszi szezont nem épp a tervek szerint teljesítő hazaiak, amikor is szépíteni tudott a Vép. Bár ezután ismét a vasváriak találtak a kapuba, a vendégeket ez sem törte meg, és a második félidő elején szerzett góljuk már azt eredményezte, hogy csak egy találat volt a különbség a két együttes között. A hajrára aztán teljesen kitámadott a vendég alakulat, és ekkor a Vasvár eldöntötte a javára a meccset.

Egyházasrádóci SE 5:2 Vasszécseny SE
(Tóth M. 7’ 61’ Nyári B. 55’ Balogh A. 76’ Mészáros B. 86’ ill. Vadász T. 26’ 84’)
Az első félidő szoros és kiegyenlített játékot hozott, ám a második játékrészben teljesen átvette az irányítást a hazai gárda, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott.

Rábapatyi KSK 4:2 Ikervár FC
(Király Zs. 17’ Toldi R. 25’ Szabó A. 28’ 62’ ill. Vass P. 12’ Bogdán R. 66’)
A mérkőzés megint rosszul kezdődött a Rábapaty számára, akik ezután bátor támadójátékot mutatva megfordították és megnyerték a kiesési rangadót, így a telet az újonc ikervári együttes tölti a sereghajtó pozícióban.

 

Tabella és jegyzőkönyvek: http://adatbank.mlsz.hu/index/46/18/16979/15.html

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!