A szerdai napon az E,F,G és H csoportokban is véget értek a küzdelmek.

E-csoport
Liverpool 7:0 Szpartak Moszkva (Coutinho 4′ 15′ 50′, Firmino 19′, Mane 47′ 76′ Salah 86′)
Már a mérkőzés első 20 percében eldöntötte a találkozót a hazai együttes, és ezúttal esélyt sem adtak az ellenfelüknek a szépítésre. Ilyen arányban is megérdemelten nyert Jürgen Klopp legénysége. James Milner 3 gólpasszt is kiosztott a mérkőzés során.

Maribor 1:1 Sevilla (Tavares 10′ ill. Ganso 75′)
A Sevilla jó formában várta a találkozót, ám végül óriási szerencséjére a Szpartak nem tudott nyerni a Liverpool otthonában, így ők is továbbjutottak a csoportból a csalódást keltő döntetlen ellenére. Az andalúziaiak egyenlítő gólját ráadásul jókora kapusbaki eredményezte.

A csoportból továbbjutott a Liverpool és a Sevilla, míg a Szpartak Moszkva a Európa Ligában folytathatja.

F-csoport
Sahtar Doneck 2:1 Manchester City (Bernard 26′ Ismaily 32′ ill. Agüero 90+2′)
A biztos első hely tudatában Guardiola több fiatalnak is lehetőséget adott a kezdőben, így pihetetve a kulcsjátékosait a hétvégi városi rangadóra. Az ukrán gárda ezzel a győzelemmel az első csapat akinek sikerült az idei BL kiírásban pontot szerezni a City ellen.

Feyenoord 2:1 Napoli (Jorgensen 33′, St Juste 90+1′ ill. Zielinski 2′)
A nápolyiaknak mindenképp győzelemre lett volna szükségük Hollandiában ahhoz, hogy legyen továbbjutási esélyei, ám ez nem jött az olasz együttesnek, hiába szereztek korán vezetést az Insignet helyettesítő Zielinski góljával. Utólag kiderült ez nem számított, mivel a Sahtar legyőzte a City-t a csoport másik mérkőzésén.

A csoportból továbbjutott a Manchester City és a Sahtar Doneck, az Európa Ligában folytathatja a Napoli.

G-csoport
RB Leipzig 1:2 Besiktas (Keita 87′ ill. Negredo 10′, Talisca 90′)
A hazaiaknak csak a győzelem lett volna elfogadható, a már biztosan továbbjutó Besiktas ellenében, akik igen csak tartalékos kerettel utaztak el Németországba. A lipcseiek kapuját ezúttal is Gulácsi Péter védte, a találkozót pedig Kassai Viktor vezette, és mindjárt a 10. percben meg is ítélt egy büntetőt a vendégeknek (jogosan), amit a törökök gólra is váltottak. Hiába dolgozott ki sok lehetőséget a hazai együttes, ezek kimaradtak, a Besiktas pedig büntetett.

Porto 5:2 Monaco (Aboubakar 9′ 33′, Brahimi 45′, Telles 65′, Soares 88′ ill. Glik 61′, Falcao 78′)
A Monaco már biztos kiesőként látogatott Portugáliába, nagy csalódás ez a tavaly elődöntőig menetelő együttesnek. Mindkét együttesből kiállítottak egy-egy játékost a 38. percben, kakaskodás miatt, így még több terület állt a csapatok rendelkezésére, aminek a semleges nézők örülhettek a legjobban.

A csoportból továbbjutott a Besiktas és a Porto, az Európa Ligában folytathatja a RB Leipzig.

H-csoport
Tottenham 3:0 APOEL (Llorente 20′, Son 37′, N’koudou 80′)
Az angolok már minden lényeges kérdést eldöntöttek az elmúlt fordulókban, így bőven volt lehetősége a rotációra Mauricio Pochettino vezetőedzőnek. A kevesebb szerepet kapó játékosok közül többen is bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani a későbbiekben is. A vendégeknél Sallai Roland a második félidőben lépett pályára.

Real Madrid 3:2 Borussia Dortmund (Mayoral 8′, Ronaldo 12′, Vazquez 81′ ill. Aubameyang 43′ 49′)
Egyik csapat sem a védekezésre helyezte a hangsúlyt szerda este, a TV nézők legnagyobb örömére. Sok gólt és izgalmat hozott az igazából már komoly téttel nem bíró találkozójuk.

A csoportból továbbjutott a Tottenham és a Real Madrid, az Európa Ligában folytathatja a Borussia Dortmund.

A keddi játéknap eredményei és továbbjutói megtalálhatóak ITT.

A BL csoportkör tehát véget ért, íme pár érdekesség:
A legtöbb pontot a Tottenham zsebelte be az őszi megmérettetések során, összesen 16-ot. Négy együttesnek sikerült veretlenül megvívni a csoportküzdelmeket, a Barcelonának, a Besiktásnak, a Liverpoolnak és a Tottenhamnek. Az “F” jelű négyesben senki sem játszott döntetlent egymással. A tavalyi elődöntős együttesek közül az Atletico Madrid és a Monaco is elbúcsúzott a sorozattól. A magyaroknak nem sok babér termett, Gulácsi Péter és Sallai Roland gárdája is kiesett a Bajnokok Ligájából.

A tavaszi kieséses párharcok kisorsolására jövő hétfőn kerül sor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!