Vasárnap késő délután egymásnak feszült Manchester két nagyágyúja a United és a City csapata, a Premier League 16. fordulójában.

A mérkőzést mindkét együttes óvatosan kezdte, majd az első félidő végére felpörögtek az események. A kifejezetten balszerencsés időszakon keresztülmenő Romelu Lukaku menteni igyekezett a kapuja előtt egy szögletrúgás alkalmával, ám a nagy igyekezetében rossz helyre fejelte a labdát, amit David Silva köszönt szépen és a kapuba emelt közvetlen közelről. A City egyébként először volt eredményes a szezonban szögletrúgást követően.

1 perc volt hátra a játékrészből amikor a City védelme is nagyot hibázott, ezt a fiatal Marcus Rashford használta ki, 1-1.

A második etapot aztán jobban megnyomta Guardiola együttese, és egy pontrúgás után megint Lukakunak sikerült rosszul felszabadítani, ezúttal Otamendit hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

A belga játékosnak nem csak a saját kapuja előtt volt pechje, a hajrában az ötösön belülről sikerült neki telibe találni Edersont, a City hálóőrét.

A vége tehát 1:2, Guardiola legénysége így már 11 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot José Mourinho gárdája előtt.

Összefoglaló:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!