Két arca van a 2017/18-as évadban a Swietelsky-Haladás VSE együttesének, hiszen néhány kellemetlen vereségbe szaladtak bele Horváth Péterék, ugyanakkor parádés mérkőzéseket is vívtak. A szombathelyiek az alapszakasz során itthon és idegenben is legyőzték a címvédő Rába ETO együttesét.

Hétfő este a Nyírgyulaj ellen kellett bizonyítaniuk a zöld-fehéreknek és ennek megfelelően kezdték a találkozót. Néhány helyzet után Márkus Gábor révén megszerezték a vezetést a hazaiak. A jó kezdés után a a folytatás már a vendégekről szólt, hiszen először egalizáltak, majd fordított a Nyírgyulaj.

A szünet után próbált magasabb sebességi fokozatra kapcsolni a Haladás. Ennek megfelelően többször ziccerig játszották az akciókat, Bencsik révén pedig az egyenlítés is sikerült. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, hiszen hat perc alatt háromszor kellett Sásdinak maga mögé nyúlni. A véghajrára aztán mindent egy lapra feltéve rohamozott a Hali, de ez csak arra volt elegendő, hogy egyetlen góllal kapjanak ki Szombathelyen.

Támadások terén továbbra is jól muzsikáltak a vasi futsalosok, azonban a védekezés minőségével ezúttal is gondok akadtak. Sokáig nem kesereghetnek a zöld-fehér játékosok, hiszen szerdán már Magyar Kupa mérkőzést kell játszaniuk.

Swietelsky-Haladás VSE – Nyírgyulaj KSE
4-5
(1-2)

Haladás: Sásdi, Gyimesi (kapusok) – Horváth P., Gyurcsányi, Hajmási, Michel Melo, Sipos, Öreglaki, Németh P., Márkus, Németh E., Vidák, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Öreglaki 2, Márkus, Bencsik illetve Faragó 2, Nagy I., Gömze, Siska.

A találkozót ITT nézheti vissza kedves olvasónk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!