Egy csapat, három különböző poszt, három játékos és három eltérő válasz. A kérdés pedig csak annyi volt: hogy tölti a karácsonyt a Haladás VSE női kézilabda együttesének kapusa, átlövője és irányítója ezt a három napos ünnepet? A válaszok bár eltérőek voltak, abban a lányok egyetértettek, hogy az év egyik legszebb és meghittebb pillanatait ilyenkor élhetik át.

Császár Zsófia: A karácsonyi készülődést a családunkkal már az adventi koszorú elkészítésével megkezdtük. Az ünnep előtt néhány napon keresztül a konyhában zajlottak a műveletek különféle finomságok formájában, mint például mézeskalács. Nagyon szeretem ezt az ünnepet, hiszen ilyenkor az egész család itthon van, s a rohanós hétköznapokat felváltja a béke,a nyugalom és  a szeretet, amire úgy  gondolom, minden embernek szüksége  van. A karácsony egyik legszebb pillanata, amikor a karácsonyfát közösen díszítjük fel, majd este tovább élvezzük  a szeretet ünnepének  varázsát.

Szabó Janka: A karácsonyi készülődést itt a megyeszékhelyen kezdtem meg, azzal hogy az egész családnak megvettem a nekik szánt ajándékot. Mivel én nem szombathelyi vagyok, ezért sajnos csak 21-én tudtam hazamenni a családomhoz. Mindenképp ki akartam venni a részem a karácsonyi készülődésből, ezért az itteni lakást feldíszítettem és még vettem egy karácsonyfát is. Nálunk otthon az a szokás, hogy 24-én ebédre átmegyünk a nagypapámhoz, délután hazamegyünk, felállítjuk, illetve feldíszítjük a fát és addig édesapám elkészíti az ünnepi vacsorát. Este a papám telefonál, hogy ők is elkészültek, átmegyünk ajándékozni, majd utána otthon vacsora előtt szűk családi körben is át adjuk egymásnak az ajándékokat.

Márkus Dalma: Idén kicsit később tudtam elkezdeni a karácsonyi készülődést, hiszen December 20-án végeztem a vizsgáimmal. Van egy családi hagyomány, amit közösen csinálunk, ez pedig a mézeskalácssütés, amit anyukámmal csinálunk. Szenteste az unokatesóimmal együtt díszítjük fel a karácsonyfát, majd közös mozizás volt a program. Ez már nálunk hagyomány! Amíg hazaérünk meglátogat minket a Jézuska meghozza a kicsiknek és nagyoknak az ajándékokat! Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egyik kedvenc ünnepem a karácsony, mert ilyenkor az egész család együtt van, lazíthatunk, és persze jókat ehetünk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!