A rengeteg néző sok szép cselt és annál is több gólt láthatott december 27. és 30. között a Haladás SPortkomplexumban, illetve az Aréna Savariában, ahol négy kategóriában feszültek egymásnak a csapatok. Értékelésre kértük fel Gerencsér Tibort, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség ügyvezetőjét, a 32. Szilveszter Kupa egyik szervezőjét.

– Remek hangulatú találkozókat láthatott a közönség, ami azért is örömteli, mert egyre nagyobb érdeklődés kíséri ezt a rendezvényt. Már bevett szokás, hogy a más megyékből is érkeznek csapatok és ez tovább emeli a torna színvonalát.

Miben lett több az idei Szilveszter kupa, mint volt a tavalyi?

– Előreléptünk minden tekintetben. Egyrészt 8 női csapat nevezett, ez tovább színesítette a repertoárt. Profi csapatok ismét indulhattak, de elértük a nevezési plafont is, hiszen a Sportkomplexumban egyszerre 2 pályán zajlottak a mérkőzések. Az Arénába pedig csak a legjobbak léphettek pályára, hiszen ide csak a helyosztókat tudtuk hozni.

Gyorsan elfogytak a jelentkezésre biztosított helyek száma?

– A versenykiírás kicsit csúszott az idén, több szempont miatt is. A lebonyolítás mellett a pénzdíj megállapítását követően viszont alig másfél hét alatt elfogytak a helyek.

Több kísérőprogram is színesítette a Szilveszter kupát…

– Igen, erre is odafigyeltünk, hogy a holtidő a lehető legkisebb legyen. Ugyanakkor úgy éreztük, hogy az amatőrök, az öregfiúk és a női kategória mellett teret kell adjunk a profiknak is. Hat csapat nevezett és igazi vérbeli csatákat láthattunk. Fontos még kiemelni, hogy gálamérkőzésekre is sort került. Olyan nagy sztárok léptek pályára, mint Fischer Pál, Bánki József, Topor Antal, Jagodics Zoltán, Vlaszák Géza és a Haladás öregfiúk csapatát is említhetjük.

Mivel Gerencsér Tibor 32 éve saját gyerekeként törődött ezzel a tornával, biztosan tudja, hogy mely csapatok térnek vissza rendszeresen a tornára?

– Nagyon sokan vannak. Elsőként talán mindenki a Falco együttesét emelné ki, akik szinte minden évben esélyesként érkeznek, győztesként távoznak. Azt sem szabad elhallgatni, hogy rajtuk kívül is vannak, akik rendszeresen visszatérnek, csak a pályára lépésüket követően derül ki, hogy kikről van szó. Többeknél ugyanis a szponzorok érkezésével nevet változtattak. Ennek ellenére talán egy tucat ilyen együttes is megtisztelte jelenlétével a tornát, amelyet reményeink szerint jövőre is megrendezünk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!