December 15-én új időszámítás kezdődött a Haladás kézilabda szakosztály életében, hiszen Császár Zsófiék beköltözhettek új otthonukba, a november elején átadott sportkomplexumba. A sportünnepen a zöld-fehérek minden játékosa pályára lépett, majd a nap megkoronázásaként a felnőtt női kézilabda csapat összecsapott az élvonalban és a nemzetközi kupában is vitézkedő Érd NK együttesével.

Hogy pontosan mit jelent az új sportkomplexum a Haladásnak, a sportolóknak és a szakvezetőknek, erre próbált választ adni Gál Sándor szakosztályvezető.

– Nagy izgalommal vettük birtokba új otthonunkat, amelyet már nagyon vártunk. Talán nem kell ecsetelnem, hogy milyen nehéz egy csapat életében, amikor igazi otthon nélkül kell megvívniuk a harcot hétről-hétre. Természetesen nagy köszönettel tartozunk a büki és a Répce Sportcsarnok vezetőinek, munkatársainak, hogy átmenetileg orvosolni tudtuk a hazai pályánk hiányát.

Mégis csak jobb Szombathelyen?

– Teljes mértékben. Egy mérföldkőhöz érkeztünk több szempontból is. Egyrészt mind a 200 utánpótláskorú játékosunk megmutathatta magát a pénteki ceremónián és öröm volt látni azt a felhőtlen boldogságot, amely megjelent a gyerekek arcán. Másrészt a nagypályás labdarúgókhoz hasonló sorsfordító hatással is bírhat az új csarnok. Elég csak arra gondolnunk, hogy Halmosi Péterék a Rohonci úton mindkét bajnokesélyest legyőzték. Ennél nagyobb segítség aligha kell a sportolóknak. Biztos vagyok benne, hogy amíg korábban a mérleg nyelve az ellenfelünk felé billent, a sportkomplexum birtokba vételét követően megváltozik a szélirány.

Milyennek értékelte a pénteki csarnokavatót?

– Óriási siker volt, ezt nyugodtan kijelenthetem. Telt ház előtt játszhattunk az ország egyik legjobb csapatával. A fiatalok és szüleik számára pedig az is fokozta a hangulatot, hogy európai szintű teremben játszhattak, illetve láthatták a gyerekeket kézilabdázni.

Milyen hatással lehet a csarnok a női kézilabda csapat szereplésére?

– Ahogy korábban említettem, mindenképp előrelépést várunk. Már eddig is sokat tettünk a sikerekért, de biztos vagyok benne, hogy ez a csarnok sokat lendít a szekerünkön. Az ősszel sérülésektől sújtva kellett helyt állnunk, mindezt albérletben és sok utazással a hátunk mögött. Most pedig lesz egy állandó otthonunk, amiben mindent megtalálhatnak a Haladás játékosai, amire szükség lehet a fejlődéshez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!