Nem egészen egy hónap múlva kezdődik a téli olimpiai, amelynek 2018-ban Dél-Korea ad otthont. A sporteseményre ezúttal is a világ minden tájáról érkeznek majd versenyzők és erre a dizájnerek is felfigyeltek, akik élő reklámtáblaként tekintenek a sportolókra. A nemzeti csapatokban ugyanis olyan eladható termékek vannak, akikkel még csak szerződést sem kell kötni ahhoz, hogy a márka képviselői legyenek. Ördögi kör, ugye?

Erre figyelt fel Olaszországban Giorgio Armani és több riválisa is. A dizájnerek nem meglepő módon versenyfutásba kezdtek, hogy ki öltöztesse a nemzeti csapatot. Az olasz szövetség végül Armani mellett tették le voksukat, aki az EA7 Emporio kollekciót a napokban mutatta be. Érdekesség, hogy ennek a kollekciónak része volt az olasz olimpiai és paralimpiai csapat részére tervezett ruhák is.

A phjongcsangi téli játékok nem az első ilyen nagyszabású együttműködése Armaninak és az olasz olimpiai bizottságnak, hiszen már 2012-ben is együtt dolgoztak. A mostani kollekcióban található egy síruha, egy kabát, egy pulóver, egy póló valamint egy nadrág is. A színösszeállításon sokat törni sem kellett a tervezőnek a fejét, hiszen szem előtt tartva a hagyományokat ezúttal is kék színben pompázik majd az olasz csapat.

A stílus, a trend, a sport és az olimpiai kapcsolatát pedig ettől fogva mindenki szem előtt fogja tartani. Legalábbis a dizájnerek biztosan…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!