A tapasztaltabb testnevelők, illetve szakvezetők jól tudják, hogy az olimpiai ötpróbák annak idején hihetetlenül jól megszervezett és elismert versenysorozatként váltak népszerűvé. Ezt a próbasorozat hozta vissza a köztudatba a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség immár 11 éve. A ,,minden hónapban egy próba” nevet viselő kezdeményezés öt sportágat tesz még kedveltebbé.

A próbasorozat alkalmával szeretnénk felhívni a figyelmet a kiváló állóképességet és ügyességet fejlesztő sportágra, a korcsolyázásra. Szervezésünkben 4 alkalommal korizhatnak a téli sportok szerelmesei, emellett 2 gyalogtúra, 2 futó-, 2 kerékpár-, és 2 úszópróba alkotja a sorozatot. Úgy gondoljuk, hogy minden olyan sportág kipróbálható, amelyet minden életkorban fel lehet vállalni, el lehet kezdeni – fogalmazott érdeklődésünkre Varga Jenő.

A mindig kiváló hangulatot teremtő jéglovagtól azt is megtudtuk, hogy január 20-án újra az Emmi és a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében szerveznek játékos vetélkedőket.

A szombati családi jégnapra is a téli sportok szerelmeseit várják a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség lelkes munkatársai, akik bíznak benne, hogy sok szombathelyi és környékbeli kijön majd, hiszen a családi vetélkedők mellett fakutyaverseny és 1 órás korizás is a Műjégpálya közönségének igényeit szolgálja majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!