Ruud Gullit, az 1980-as évek végén a holland válogatott csapatkapitánya volt.

87′-ben átvehette az Aranylabdát, az egykori nagyszerű középpályás, aki pályafutása során a Feyenoordban, a PSV-ben, a Milanban, a Sampdoriaban és a Chelseaben is megfordult.

A napokban pedig ismét nagy bejelentést tett, amivel ismét áldoz a futball oltárán, méghozzá az e-sportos labdarúgás keretein belül.

A holland legenda FIFA akadémiát alapított, amelynek ő maga a nagykövete.

Ruud Gullit FIFA Ultimate Team kártyái. Fotó: easports.com

Az akadémiának természetesen az a célja, hogy minél több tehetséges FIFA-játékosnak lehetőséget biztosítson a fejlődéshez, és a nemzetközi ismertséghez anélkül, hogy egy nagyobb e-sport szervezet vagy sportklub (mint például itthon az MTK e-sport szakosztálya) megvásárolná őket.

A “Team Gullit” akadémia a tehetségeket felkarolva professzionális körülményekkel és edzésekkel segíti őket a fejlődés útján, amivel később a következő generáció példaképeivé és sztárjaivá válhatnak.

Gullit továbbá nem csak a tréningekben támogatja növendékeit, az oktatásban is segítséget nyújtanak nekik, valamint különleges szoftverek használatát is lehetővé teszik számukra, amivel elemezhetik a javításra szoruló dolgokat azért, hogy stratégiai és taktikai szinten is fejlődjenek. Ez a képzés mindenre kiterjedő, mivel a fiatalok nem csak a játékban való fejlődéshez kapnak segítséget, de a karrierjük, és marketingjük, egy szóval a saját brandjük kiépítésében is külön szakemberek segédkeznek nekik. Példának okáért a közösségi médiában való népszerűségüket is koordinálják, és segítik.

Természetesen a magát Gullitot is megkérdezték a miértekkel kapcsolatban. Véleménye szerint az e-sportos és a valódi labdarúgás között sok a hasonlóság.

“A két fiam miatt mélyedtem el FIFA világában. Míg az egyikük hivatásos labdarúgó, addig a másik jobban élvezi a FIFA nyújtotta lehetőségeket. Amikor tavaly a FIFA World Championship-en jártam, rájöttem, hogy milyen nagyszerű világ húzódik a videojátékok mögött. A stratégia és a döntések, amelyeket egy FIFA-játékosnak meg kell hoznia, nagyban hasonlítanak a valódi sporthoz”– mondta.

“Büszke vagyok arra, hogy a nevemet viseli egy ilyen szervezet, mint a Team Gullit, amely biztosítja, hogy a fiatal tehetségek egyre jobbak legyenek és a legjobb játékosokká váljanak. Nagykövetként az a célom, hogy új lehetőségeket teremtsek nekik és megosszam velük a sok-sok éves, profi karrierem alatt szerzett tapasztalatomat.” – zárta mondandóját a hollandok legendás játékosa.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!