A csodálatos napsütés sokakat kicsalogatott vasárnap a Szombathelyi Műjégpályára, hogy megtekintsék a Szombathelyi Pingvinek, a Nyugati Eszkimók és a Tatabányai Polipok bajnoki meccseit. Az 1., ajkai forduló után 2-ik alkalommal Szombathelyen találkoztak a 12 évesnél fiatalabb hokisok.

Nagy küzdelem zajlott és a keményen küzdő srácok között nem egy hosszú hajú lány is jégre lépett. A látottak értékelésére Csergő Istvánt, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorongklub U12-es csapatának egyik edzőjét kértük meg.

A várakozásoknak megfelelően sikerült a meccs az eszkimók ellen, akik ellen korábban és most is sikerült nyerni. Ez alkalommal már nehezebb volt a győzelem, készültek ránk és ilyenkor mindenki igyekszik a táblázaton előkelőbb helyen álló csapatot legyőzni.

 

 

Várakozásaink tehát beigazolódtak, ugyanakkor sikerült több előre begyakorolt szisztémát is alkalmazni, ez is hozzásegített bennünket a győzelemhez. Elégedett voltam a csapattal, persze voltak hibák, sok a kiküszöbölhető elrontott játékelem, de megoldjuk. A cél, hogy valamennyi, mindhárom sorunk ugyanazon a szinten dolgozzon. Sokat kell még a srácoknak fejlődniük, jelenleg ugyanis még mindenkinek van gyengébb pontja – fogalmazott Csergő István.

 

Az U12-esek bajnoki tornája 3 hét múlva Tatbányán folytatódik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!