A Magyar Táncsport Szakszövetség idén is megrendezte a TáncSport Magyar Bajnokságát, amely ezúttal is kétnapos rendezvény volt. A versenynek a korábbi évekhez hasonlóan Szigetszentmiklós adott otthont. A magyar bajnokság első napján kilenc formációs és nyolc páros versenyszámban, míg a második versenynapon tizenkilenc további kategóriában avattak bajnokot. A szombathelyi színeket a Savaria TSE, valamint a Lorigo TSE képviselte – nem is akárhogy. A felnőtt A ligában a Savaria TSE magyar bajnoki címet szerzett, míg a juniorok mezőnyében a Lorigo arany, a savaria TSE csapata ezüstérmet szereztek.

A versenyről Horváth Dávidot, a Savaria TSE edzőjét kérdeztük, aki nemcsak a magyar bajnokságról nyilatkozott készségesen.

– A jelenlegi koreográfiánkat még a nyáron tanultuk be, ősszel ezzel versenyeztünk, majd a decemberi világbajnokságon is bemutattuk a közönségnek. Majd egy rövid szünetet követően álltunk munkába, hogy tökéletesítsük a tánclépéseket a szigetszentmiklósi versenyre. Nagyon keményen dolgoztunk és ennek meg is lett az eredménye.

A verseny előtt milyen eredményre számítottak?

– Bizakodóak voltunk, hiszen tavaly második helyen végeztünk, 2016-ban szintén aranyérmesek. Ráadásul a külföldi versenyeken a riválisokat meg tudtuk verni, így mindenképpen pozitívan vártuk a megmérettetést. A juniorok második helye szintén örömteli volt számunkra, hiszen kezdő gyerekekről van szó. A csapatban az egyik 6 éves kislánynak ez volt az első komolyabb versenye. Szóval mindent összevetve, elégedettek vagyunk az elért eredményekkel.

A munka után édes a pihenés – tartja a mondás. A táncosokra is ez vár?

– Nem egészen, hiszen márciusban Lengyelországban lépünk parkettre egy nyílt versenyen, majd májusban ismét Magyarországon versenyzünk. A nyáron pedig kontinensviadal is lesz, aminek szintén Lengyelország ad otthont. Ezekre a versenyekre szeretnénk minél jobban felkészülni úgy, hogy a csapatunk tagjai közül többen is érettségizni fognak. Számukra kettős terhelés következik, de bizakodóak vagyunk.

Formációs eredmények:

Felnőtt A Liga Latin (2 induló):
1. Savaria TSE Felnőtt Csapat (Savaria TSE, Szombathely)
2. Gála TE A (Gála TE, Zalaegerszeg)

Junior B Liga Latin (2):
1. Lorigo TSE B csapat (Lorigo TSE, Szombathely)
2. Savaria TSE – Hawaii ( Savaria TSE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!