2018-ban is megrendezésre került a Hajós Soptrans Kupa, a Soproni FAC egyesület szervezésében, a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

Az U11-es korosztály számára kiírt tornára meghívásos alapon 6 együttes érkezett, ezek között két vasi, a Répcelak és a Rábapaty, három Győr-Moson-Sopron megyei, a soproniak I. és II. számú csapata és a Beled, valamint egy osztrák csapat szerepelt.

A viadal körmérkőzésekkel zajlott, minden együttes összemérhette tudását a többi gárdával. Előzetesen számítani lehetett arra, hogy a SFAC I. , a Répcelak és a St. Georgen (Ausztria) együttese is esélyes a végső győzelemre.

A vasiak éppen egymás ellen kezdték el a menetelésüket, végül megérdemelten, 2 góllal múlta felül a Rábapaty együttesét a répcelaki gárda, akik ezután sem álltak le, megnyerték a SFAC II. (5:1) és a Beled (9:1) elleni meccsüket is, majd a soproniak első számú brigádja ellen is magabiztos, 4:1-es sikert értek el.

Ezután következett az utolsó mérkőzés, amely a torna alakulásának köszönhetően a döntő összecsapás volt az osztrákok ellen. Mindkét együttes fegyelmezetten és biztonságra törekedve játszott, ám 2 perccel a lefújás előtt megszerezte a vezetést a St. Georgen csapata. Már-már eldőlni látszott a küzdelem, amikor az utolsó másodpercekben szabadrúgáshoz jutott a Répcelak, és a gólkirályi címet (9 góllal) is bezsebelő Horváth Benedek szenzációsan kilőtte a kapu bal felső sarkát.

Az 1:1-es végeredmény pedig a vasiak számára volt kedvező, hisz gólkülönbségük magasan a legjobb volt a mezőnyben (21-4), így övék lett az első helyezettnek járó trófea.

Végeredmény:
1. Répcelak SE
2. St. Georgen
3. Beled FC
4. SFAC I.
5. Rábapaty KSK
6. SFAC II.

A Répcelaki SE U11-es csapatának kerete: Varga Máté, Horváth Zénó, Horváth Nimród, Balogh Milán, Horváth Benedek, Csupor Dominik, Ágoston Máté, Bogdán Brúnó, Horváth Dávid, Németh Noel, Dulicz Péter
Edzők: Tamási Roland, Tóth Dávid

Az ünneplés sem maradt el az öltözőben.

Cikacaka cikacaka hej hej hej 💪💪 ⚽🏆 @tothdavid9 @horbeni10 @csdominik21

Tamási Roland (@tamasi_roland) által megosztott bejegyzés,

 

Fotók: Bogdán Mónika

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!