A február ezen időszaka sokak számára a szerelemről szól, így vagyunk ezzel sokan futballszeretők is, akik tudják, ha február akkor folytatódik a Bajnokok Ligája.

A legjobb 16 között igazán érdekes párosítások jöttek össze, ezek közül kettő párharcnak az első felvonására már a tegnapi napon sor került.

Basel 0:4 Manchester City (Gündogan 14′ 53′; B. Silva 18′; Agüero 23′)
Ha csak az eredményt látnánk azt mondhatnánk nagyon sima győzelmet aratott manchesteri együttes, a papírformának megfelelően. Tény, a támadószekcióban remekül teljesítettek a játékosok, azonban akadt gólszerzési esélye a hazaiaknak is, Oberlin több ízben bevehette volna az angolok kapuját, ezt a közel azonos kapura lövési mutató is bizonyítja (11-12). A City így azonban nagy eséllyel már a következő körben érezheti magát, ezáltal Guardiola mesternek biztosan lesz lehetősége pihentetni kulcsjátékosait a visszavágón.

 

Juventus 2:2 Tottenham (Higuain 2′ 9′ ill. Kane 35′; Eriksen 71′)
Nagyon bekezdett a tavalyi döntős olasz együttes, – akik beállították az AC Milan 14 éves rekordját, miszerint már zsinórban 14. alkalommal jutottak el a BL kieséses szakaszáig – egy gyönyörű Pjanic-Higuain szabadrúgás kombináció után utóbbi lőtt kiválóan Lloris hálójába, majd a 9. percben egy jogos büntetőt értékesített az argentin.

A félidő második felére aztán átvette a kezdeményezést az angol együttes, és Kane ziccerben nem hibázott, higgadtan kicselezte Buffont, majd az üresen maradt kapuba gurított. A zebrák azonban így is két gólos előnnyel fordulhattak volna, ha a második – szintén jogos – büntetőjét is gólra váltja Higuain, aki azonban a keresztlécet bombázta szét.

A második etapra tehát a lélektani előny a Tottenhamnél volt, azonban a Juve kezdett jobban, Llorisnak több dolga is akadt, de a magabiztossága a többiekre is jó hatással volt, mivel az angolok ezután – az első játékrészhez hasonlóan – ismét megnyomták a mérkőzés utolsó szakaszát. Ugyan nagy helyzetekig nem jutott el a Spurs, de aztán egy kombinatív támadás végén Allival szemben követett el ígéretes pozícióban szabálytalanságot a Juve, így Eriksen előtt volt esély az egyenlítésre, aki túljárva Buffon eszén, a kapus helyére lőtte a labdát.

A PSG-Real és a Chelsea-Barca összecsapások után talán a legjobban várt párharcban tehát nem dőlt még el semmi, érdekes és izgalmas visszavágóra számíthatunk Londonban, március 7-én.

 

Ma este újabb 4 együttes lép pályára a legrangosabb európai kupasorozatban, a Porto – Liverpool összecsapást a Sport 1, míg a Real Madrid – PSG meccset az M4 Sport közvetíti, 20:45-től.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!