Hétfőn a bajnoki fordulóban a Ferencváros ellen szerepelt a Swietelsky-Haladás VSE, amely sokáig irányította a találkozót. Ráadásul az utolsó percig 3 gólos előnyben is volt. Aztán a vendégek megrázták magukat és hatalmas tartásról tettek tanúbizonyságot, mert döntetlenre mentették a rangadót.

Két napja volt a szombathelyi alakulatnak, hogy rendezze a sorokat, mert szerdán már a Magyar Kupa negyeddöntő első fordulójára került sor. A másodosztályú ELTE-BEAC rendkívül agresszív játékkal rukkolt ki, ez pedig mintha meglepte volna a hazaiakat. Andersson megadta a mérkőzés alaphangját, már az ötödik percben vezetéshez juttatva csapatát. A szurkolók reménykedtek, hogy ezután beindul a gépezet. Ez azonban nem így történt. A vendégek nem adták fel és minden labdáért komoly csaták zajlottak. Dajka révén még egyenlíteni is sikerült az ELTE-BEAC együttesének, igaz sokáig nem örülhettek, mert Michel Melo és Andersson felváltva szereztek újabb találatokat. A szünetre 4-1 arányú Haladás vezetést mutatott az eredményjelző.

A szünet után először a vendégek találtak a kapuba, de a zöld-fehérek brazil duója tovább növelte a hazai előnyt. A hatodik Haladás-gól lélektanilag fordulópont volt a mérkőzésen, hiszen az ELTE összeomlott, míg a szombathelyiek parádéztak a támadóharmadban. Péter Ábrahám gólját követően hatalmas ovációval köszöntötték a szurkolók a tehetséges fiatalt. A végére már csak az maradt kérdés, hogy hány gólos előnnyel utazhat a Haladás a visszavágóra. A nyolc találat minden bizonnyal elegendő lehet, így a vasi futsalosok fél lábbal már a Final Fourban vannak.

Swietelsky-Haladás VSE – ELTE-BEAC
10-2
(4-1)

Haladás: Sásdi, Gyimesi (kapusok) – Öreglaki, Horváth P. Andersson, Michel Melo, Sipos G., Péter, Németh P., Gyurcsányi, Hajmási, Bencsik.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Andersson 4, Michel Melo 3, Horváth P., Péter, Bencsik illetve Szini, Dajka.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!