A 10 pontnál nagyobb különbséggel való győzelem sajnos nem jött össze, szégyenkezni még sincs oka a magyar kosárlabda válogatottnak. Hétfő este nem indult túlságosan jól a szurkolók számára a találkozó, hiszen nagyon gyorsan komoly hátrányba került az Ivkovic-csapat.

Aztán a hazai pálya nagyobb előnynek bizonyult, mint sokan remélték volna. Olyannyira, hogy a találkozót a vasi kosarasok nyerték meg. A pályára lépő 11 kosaras közül 6 pattogtat jelenleg is Vas megyében. Közülük ketten búcsúmérkőzésüket játszották a címeres mezben, de a győzelemhez Tóth Norbert és Ferencz Csaba pontjai is kellettek.

Govens nemcsak a mérkőzésen, hanem utána is tette a dolgát – a szurkolók legnagyobb örömére

A Falco színeit négy játékos képviselte, ráadásul a találkozón akadtak olyan percek, amikor mind a négy szombathelyi kosaras a pályán volt. A legjobb teljesítményt kétségtelenül Perl Zoltán és Darrin Govens produkálta. A honosított dobóhátvéd pontjaival zárkózott fel csapatunk a találkozó elején, és 15/9 mutatója mellé 3 lepattanó és 3 gólpassz is a neve mellé került.

Perl Zoltán lett a mérkőzés hőse, a válogatott legjobbja. A hátvédként és alacsony bedobóként is bevethető játékos 16 pontot dobott, leszedett 4 lepattanót, 3 asszisztot jegyzett, szerzett 2 labdát és kiosztott egy akkora blokkot, ami alighanem bekerül az év végi összeállításokba. A szegény lengyel fiú helyébe nem szívesen lettünk volna.

Akit nem lehetett megállítani: Perl Zoltán

Váradi Benedek kezdőként lépett pályára és jól mozgatta a csapatot is. Igaz a Falco csapatkapitányának nem ültek úgy a dobásai, mint szerette volna, de a 3/3 pontja mellé 3 lepattanót is begyűjtött az irányító.

Búcsúmérkőzését játszotta címeres mezben Tóth Norbert, akinek 15 perc jutott utolsó fellépésén. Ezalatt 2 pontot, 2 lepattanót és 1 labdaszerzést szorgoskodott össze a magasbedobó. Egyébként egy jó formában lévő Tóthra még most is szüksége van a válogatottnak.

Ferencz Csaba volt az egyik, aki utoljára húzta magára a címeres mezt

Csak úgy, mint a másik búcsúzó Ferencz Csaba játékára is, aki szintén megmutatta miért volt meghatározó tagja a nemzeti csapatnak. A Körmend jelenlegi csapatkapitánya óriási triplát süllyesztett el a lengyel gyűrűbe, továbbá 2 lepattanó és 2 szerzett labda is ott van Ferencz neve mellett.

Horti Bálint már az előző világbajnoki selejtezőn is pályára lépett. A lengyelek ellen szűk 5 percet kapott Stojan Ivkovic szövetségi kapitánytól. A Körmend centere igaz pontot nem szerzett, de 1 támadó lepattanóval és 2 szerzett labdával mindenképpen hozzájárult a válogatott sikeréhez.

A szurkolók mellett a mester is megköszönte Tóth Norbert megfeszített munkáját

A 64-57 arányban megnyert mérkőzésen a mezőnyből 50 % pontossággal dobtunk – a lengyelek csak 38 – továbbá a szerzett labdák tekintetében is felülmúltuk a riválist. A vasi kosarasok briliáns játéka mellett döntő tényezőnek bizonyult a helyszín megválasztása is, hiszen az Aréna Savaria közönsége szabályosan repítette a válogatottat. Üdítő látványt nyújtott a zsúfolásig megtöltött csarnok és a szurkolás színvonala is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!