A tegnap este folyamán teljessé vált a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőiben érdekelt csapatok listája. A Real Madrid, Juventus, Liverpool, Roma, Sevilla, Manchester City hatos mellé becsatlakozott a Bayern München és a Barcelona is.

Besiktas 1:3 Bayern München (Összesítésben 1:8)
Az első találkozón kialakult 5 gólos különbség már csak formalitássá tette ezt a találkozót. Mindkét edző felforgatta kezdő tizenegyét erre a mérkőzésre, a hazaiaknál Talisca kezdett a kispadon, míg a bajoroknál az utóbbi időben mellőzött Thiago az első perctől a pályán volt.

Jól is kezdődött a találkozó a spanyol játékos számára, hisz az ő góljával idegenben is megszerezte a vezetést a Bayern, de aztán nem sokkal később le is kellett cserélni a kreatív középpályást sérülés miatt.

A már-már bulifociba átmenő mérkőzésen egészen érdekes öngóllal növelte tovább az előnyét a vendég csapat, Gökhan Gönül előzte meg tanárian saját kapusát.

Ezután érkezett Wagner Love, aki megszerezte a törökök becsületgólját, de ez a találat is megért egy misét, mivel megint csak érdekes és szórakoztató módon került a kapuba a labda.

Az utolsó 20 percben is történtek szokatlan jelenetek a pályán, elég csak Sandro Wagner mellel szerzett találatát említeni, amivel kialakult az 1:3-as végeredmény.

A németek próbálták a lehető legkisebb energia ráfordítással megnyerni a mérkőzést, ami végül sikerült is nekik, egy bohózatba illő találkozó végén.

 

FC Barcelona 3:0 Chelsea FC
Nehéz helyzetből várta a spanyolországi visszavágót a londoni együttes. Antonio Conte már a mérkőzés előtt is elmondta, csak akkor van esélyük továbbjutni a világ legjobb csapata ellen, ha tökéletes meccset játszanak le a Camp Nouban.

Nem sokáig reménykedhettek azonban az angol szimpatizánsok, mivel Lionel Messi, karrierje leggyorsabb gólját szerezve már a 3. perc elején megszerezte a vezetést a Barcelonának.

A vendégek ugyan próbálkoztak becsülettel, de mivel nem sokat volt náluk a labda így igazán támadásokat nem tudtak kialakítani, ráadásul egy Fabregas által eladott labdát követően Messi tálalt a kilépő Dembelé elé, aki jobbal felvarrta a labdát a pipába, megszerezve ezzel első gólját a katalánok színeiben.

A második játékrészben aztán valamelyest csökkent a hazai labdabirtoklási fölény, és már helyzetekig is eljutott a Chelsea, de újabb gólt ismét a Barcelona, és Messi szerzett a 63. percben. Az argentin ötszörös Aranylabdás az első gólhoz hasonlóan ismét Courtois lábai között talált a kapuba, ráadásul ez a gól jubileumi találatot is jelentett, mivel ez volt Messi 100. gólja a Bajnokok Ligájában.

Az utolsó percekben még Rüdiger révén egy kapufáig eljutott a vendég együttes, de a mérkőzés összképét nézve a 3:0-ás végeredmény még a londoniakra nézve hízelgő, a Barcelona egy más szintet képviselt a tegnapi nap folyamán, ahogyan azt előzetesen várni is lehetett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!