Hullámzó játékkal, de hozta a kötelezőt a zöld-fehérek női röplabda együttese.

Döcögősen indult a párharc első, szombathelyi összecsapása. A vendégek rendkívül szívósan játszottak, míg a hazaiak kicsit kapkodtak. Ennek megfelelően fej-fej mellett haladtak a csapatok. Majd Marijeta Runjić rázta meg magát és ütéseinek köszönhetően lezárta a Haladás az első szettet (25-22).

Marijeta Runjić többször is megvillantotta tudását

A folytatásban aztán átlépett saját árnyékán a vendéglátó alakulat. Szép nyitásokkal és blokkokkal kényszerítették féltérdre a Palota RSC együttesét. Ebben a periódusban az amerikai légiós, Nicole Kinser húzta csapatát. A center munkáját mindenképpen ki kell emelni, mert sérülését követően nagyon hasznosan segítette a zöld-fehérek játékát (25-11). Ezután viszont érthetetlen módon megzavarodott a Haladás és először 0-5-nél, majd 7-13-nál is időt kért Mucsi Péter, hogy rendet tegyen a fejekben. Ez azonban hiú ábránd volt, mert nem sikerült elkapni a fonalat. Ekkor pedig már a szurkolók is hangot adtak nem tetszésüknek (12-25).

Nicole Kinser (2) és Marijeta Runjić (7) összjátékának köszönhetően ez a labdamenet, akárcsak a győzelem a szombathelyieké volt

Az utolsó szettet már ismét a hazaiak kezdték jobban, s bár többször is egalizáltak játékon belül a vendégek, a végjátékot idegileg jobban bírták a szombathelyiek. Ha kissé álmos játékot is nyújtottak a zöld-fehérek, a győzelmük egy percig sem forgott veszélyben. Ugyanakkor ha győzni akarnak a Palota otthonában, mindenképpen többet kell majd nyújtania Mucsi Péter tanítványainak.

HUNGAST-Haladás – Palota RSC
3-1
(-22, -11, 12, -17)

Haladás: Paradžik, Kinser, Kalman, Bagyinka, Runjić, Reljić
Libero: Zoltán, Farkas B.
Csere: Bokor, Wruck, Csóka, Horváth D., Fazekas.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!