A Győri Audi ETO KC, Győr Megyei Jogú Város támogatásával március 25-28 között 33. alkalommal rendezi meg nemzetközi utánpótlás kézilabda tornáját, az Audi ETO Balázs Kupát. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia egy-egy 2006-os és 2007-es születésű csapattal száll versenybe.

A torna időtartama alatt az utánpótlás korosztályé a főszerep, és természetesen minden a kézilabda körül forog: az izgalmas mérkőzéseken túl, új – akár határokon átívelő – barátságok is köttethetnek.
A Balázs Kupa remek lehetőséget nyújt az utánpótláskorú játékosok számára, hogy nagyobb közönség előtt bontogathassák szárnyaikat, nem beszélve a szakember- és edzőgárdáról, mely árgus szemekkel figyeli a fiatal tehetségek minden mozdulatát. A torna elismertségét, hírnevét tovább emeli, hogy számos élvonalbeli válogatott játékos is letette korábban névjegyét a Balázs Kupa mérkőzésein – hogy csak egy nevet említsünk, ilyen volt Görbicz Anita is, a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának legendás alakja, akire az utánpótláskorú játékosok döntő többsége jelenleg is példaképként tekint.

Józsa Krisztiántól, az SZKKA csapatvezetőjétől megtudtuk, hogy a 2006 -os korosztályban indulnak a szombathelyiek 2 csapattal, az egyik 2006-os, a másik 2007-es születésű lányokból áll.
Nincsen kimondott cél, ez az utánpótlás verseny jó felmérő lesz számunkra, hiszen megtudhatjuk, hol tartunk jó csapatok ellen. A 2006-os csapatunk a legutóbbi Főnix kupán ezüstérmes lett, így szeretnénk hasonlóan jó eredményt elérni Győrött is. A fiatalabb korosztályt pedig szeretnénk megmérettetni az idősebbek között – tájékoztatta a klub honlapját Józsa Krisztián, aki Vers Ákossal együtt irányítja az SZKKA korosztályos csapatait.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!