Komoly fegyverténynek számít, ha egy vasi egyesület nemzetközi sikert ér el. A kemény munka, az alázat, az elhivatottság és egy csipetnyi szerencsével viszont valóban hegyeket lehet elmozdítani. Óriási eredményt ért el a Savaria TSE, amely a felnőtt és junior csapatával is nyílt formációs táncversenyt nyert meg egy lengyelországi versenyen.

Radom adott otthont a megmérettetésnek, ahová szerte Európából érkeztek a jobbnál jobb csapatok. Ott volt az indulók között a Savaria TSE is. A versenyről és az elért siker hatásairól beszélgettünk Horváth Dávid edzővel.

– Nagyon komolyan készültünk a Lengyelországban megrendezett nemzetközi táncversenyre. Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen valóban a legjobbak érkeztek a megmérettetésre. A juniorok a 12 évesek között lettek aranyérmesek, míg a felnőttek mezőnyében olyan csapatokat sikerült megelőzni, akik a világbajnokságon előttünk végeztek. Nagyon örülünk a győzelemnek és ilyenkor jó azt érezni, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét.

Mindenképpen aranyérem volt a cél a verseny előtt?

– Konkrét helyezést nem fogalmaztunk meg önmagunkkal szemben. Inkább azt mondanám, hogy titkon bíztunk egy nagyon szép szereplésben, de biztosra nem vehettük a győzelmet. Egyrészt nagyon sok tehetséges csapat vett részt a versenyen, másrészt csak helyi, lengyel pontozóbírók voltak, így ez a tény talán még inkább emeli a sikerünk értékét.

Egy edző mennyire elégedett az aranyéremmel?

– Ha a helyezést nézzük, akkor mindenképpen. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hátra kell dőlnünk, hanem bebizonyítottuk, hogy komolyan kell velünk számolni. Ez viszont azt hozza magával, hogy fejlődnünk kell. Tudjuk mik a gyenge pontjaink, ezért azokon kell dolgoznunk. Ellenben az aranyéremmel nagyon elégedettek vagyunk és remek visszajelzés, hogy jó úton haladunk. Ezért fél szemmel már előre tekintek és a célunk nem is lehet más, minthogy a világ és Európa-bajnokságon előrelépjünk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!