Nagyon nehéz mérkőzésen sikerült nyernie a Haladásnak, hiszen már a találkozó elején sérülések miatt cserélnie kellett Michal Hipp mesternek. Ráadásul a DVTK nagyon szívósan játszott a 90 perc alatt. Ennek ellenére többször sikerült veszélyes támadást vezetnie a Halinak és megérdemelten tett szert 2 gólos vezetésre. Ezután viszont rátett egy lapáttal a Diósgyőr és az utolsó félórában nyomás alá helyezték a szombathelyieket. A zöld-fehérek hősiesen védekeztek és több kontrát vezettek, amelyekből ha egyet értékesítenek, akkor eldönthették volna a találkozót. Ez elmaradt, de a győzelem nem, így javított idegenbeli statisztikáján a Hali és a Vasas, a Mezőkövesd és a Balmazújváros veresége miatt megindult felfelé a rendkívül sűrű mezőnyben a vasi alakulat. Michal Hipp tanítványai jelenleg a 9. helyen állnak.

90+5. VÉGE

90+5. perc: Makrai lövése Királyban halt el, de veszélytelen kísérlet volt. A játékvezető pedig véget is vetett a találkozónak.

90+4. perc: Itt lehetett volna a slusszpoén. Williams lódult meg egyedül és 16 méteres löketét Antal szenzációs reflexének köszönhetően hárította.

90+2: Hősiesen védekezik a Haladás immár 11 emberrel. Williams buktatta ellenfelét, a támadó ezért sárga lapot kapott.

90. perc: Négy perc lesz a ráadás.

87. perc: Vela indult meg egyedül, majd keresztbe vezette a labdát a pályán. Egyszer csak gondolt egy merészet és lövésre szánta el magát, azonban a kísérlet elkerülte a kaput.

85. perc: Halmosi ugratta ki Kovács, aki ezúttal Antalba bombázott. Hihetetlen mi maradt ki! Az ellentámadásnál Shestakov 7 méterről tisztán bombázott az égbe. Ezt most megköszönhetjük a DVTK támadójának.

84. perc: Lipták besárgult, addig beszélgetett “kedélyesen” a játékvezetővel, amíg Karakó meg nem unta.

82. perc: Williams szerzett labdát, majd Rácz bolondított meg három védőt is, beadását Halmosi tálalta Kovács elé, aki 10 méterről lőhetett. Kísérlete alig ment mellé, de ebben sokkal több volt.

79. perc: Bacsa Patrik kap pihenőt, Makrai váltja a pályán. Ezzel mindkét csapat elhasználta a cserelehetőségeit.

78. perc: Ugrai volt kellően harcos, majd a beadás után Hasani tesztelte a kapust, de Király a helyén volt.

76. perc: A Hali sarokrúgást végezhetett el, de a beadást Antal magabiztosan húzta le.

72. perc: Mészárost kellett ápolni, de szerencsére nincs komolyabb baja a támadónak. Mondjuk jobb is, hiszen a háromból kétszer sérülés miatt kellett cserélnie a szombathelyieknek.

70. perc: Egyre fullasztóbb a Diósgyőr mezőnyfölénye. Hosszú percek óta nem vezetett támadást a Hali, ráadásul a labdát sem tudják megtartani, csak néhány pillanatra.

66. perc: Kihasználta harmadik cseréjét a Haladás. Bosnjak helyén Németh Milán folytatja.

64. perc: Nyom a DVTK! Ugrai sarokkal tette a labdát kapura egy szöglet után, de ezt Király lehúzta. Azonban a marad támadásban a piros mezben játszó hazai alakulat.

61. perc: GÓL – szépít a Diósgyőr. Bacsa, majd Lipták volt a labda útja, a védő készítette le UGRAI ROLAND elé a játékszert, aki 16 méterről szépen tekert a hosszú sarokba. 1-2

58. perc: Egy bedobást kezelt le Bacsa Patrik, majd fordult kapura, de 5 méteres kísérlete fölé szállt. Érezhetően sebességet váltott a DVTK, mindenképpen pontot szeretne menteni a miskolci csapat.

55. perc: Óvárit cserélték le, helyére az ukrán szélső Shestakov állt be.

54. perc: Ugrai lövése megpattant Király előtt, de a kapus hárítani tudott, majd a védők takarítottak.

53. perc: Mészáros kapott hosszú labdát, de kisodródott helyzetből is Kovács elé tudott tálalni. A korábbi gólszerző löketét ezúttal Antal hárítani tudta.

50. perc: GÓL és ezzel már 2-0! Rácz passzolt a felfutó KOVÁCS LÓRÁNTHOZ, aki egy embert kicselezve került ziccerbe és az elvetődő Antal mellett kilőtte a középpályás a hosszú sarkot!

48. perc: Lipták bólintását hatástalanították a védők, azonban Williams nagyon rosszul ért a labdához, ami majdnem behullott a Haladás kapujába.

46. perc: Tamás Márk érkezik Karan helyére.

46. perc: Elkezdődött a 2. félidő.

45. perc: SZÜNET

45+5. perc: Ugrai cselezett majd tálalt társa, Óvári elé. A védő kapura tekert, de Királynak nem kellett közbeavatkoznia. Ezzel együtt le is fújta a félidőt a játékvezető.

45+3. perc: Williams indult meg és játszotta magát tisztára, azonban a lövése nagyon rossz volt. A kísérlet jócskán elkerülte a kaput.

45. perc: 5 minutum lesz a hosszabbítás a sok sérülés és cserék miatt. Igen, sokat állt a játék, érthető a sípmester döntése.

43. perc: Nagy küzdelem folyik a pályán, de a kapuk nem forognak veszélyben.

37. perc: Ismét sarokrúgásokat végezhetett el a Diósgyőr, de ezek eddig nem sok veszélyt rejtettek a szombathelyi kapura. Ha lehet, maradjon is így.

34. perc: Bosnjak a földön, úgy fest, hogy alig egy félidő alatt el kell használnia mindhárom cserelehetőségét a szombathelyieknek.

32. perc: Kocsis rúgott luftot és ziccerhelyzetbe hozta Williamst. Az ausztrál támadó a kapuig mehetett volna, de beérte a visszafutó védő. Ez óriási lehetőség volt. Ioannidis lövését fogta Király az ellentámadás után.

30. perc: Karan csúszott hátulról Rabusic lábára, ez sem volt kérdéses, villant a sárga lap. A támadót ápolni kell, Halmosi pedig azt vitatja, hogy amennyiben hátulról csúszott a védő, miért nem piros színű kártyát kapott a védő?! Rabusic pedig nem tudja folytatni, helyére David Williams érkezik a pályára. Fél óra alatt kétszer is kényszercserét kellett végrehajtania Michal Hippnek.

27. perc: Óvári buktatásáért Schimmer Szabolcs kapott egy sárga lapot. A pontrúgás veszélytelen volt Király kapujára.

24. perc: Halmosi tekert középre sarokrúgásból, sajnos a játékosokat elkerülte a labda, pedig nagyon ígéretes volt.

21. perc: GÓL! Gyors ellenakció végén! Bosnjak szaporázta a bal szélen, középre adott, de a labda mindenki előtt elment, a túloldalon viszont érkezett MÉSZÁROS KAROL, aki igazítás nélkül kilőtte a jobb felső sarkot! Gyönyörű találat volt. 0-1

19. perc: Kolcak buktatása után jutott szabadrúgáshoz a Diósgyőr. Ugrai állt a labda mögé, de kísérlete a sorfalról pattant az alapvonalon túlra. A sarokrúgás abszolút veszélytelen volt.

16. perc: Az oldalvonalnál fűzött be két védőt is Rabusic, majd kiszorított helyzetből lőtt, de ez csemege volt a kapusnak. Lehet jobb lett volna beadni, mert Halmosi és Rácz is érkezett középen.

14. perc: Rabusic tálalt Mészáros elé, aki 13 méterről lőtt, de Antal bravúrral védett. A kipattanót Halmosi szerezte meg és tálalt Rácz elé, aki futtából fölé bombázott. Szép támadás volt.

10. perc: A Diósgyőr végezhetett el szögletet. Ugrai ívelt középre kétszer egymás után, de a védőknek nem okozott megoldhatatlan gondot.

7. perc: Eddig bírta Jancsó, cserélni kell a szombathelyiek fiatal játékosát. Kovács Lóránt érkezik a pályára.

6. perc: Ugrai keverte meg a szombathelyiek védelmét, majd lepattant Jagodicsról, de a játékvezető szerint ez az esés nem ért büntetőt. Ez meleg volt!

5. perc: Sérülés miatt áll a mérkőzés. Jancsó került a földre, ápolásra szorult a középpályás, de úgy tűnik képes lesz folytatni a találkozót.

3. perc: Halmosi szerzett labdát a Diósgyőr térfelén, kiugratását azonban lefülelték a védők. Marad támadásban a Haladás, de Rabusic lövését is blokkolják a bekkek. Bekezdtek a szombathelyiek.

  1. perc: A vendégek kezdték a mérkőzést.

Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcak, Bosnjak (Németh Milán) – Jagodics, Jancsó (Kovács L.) – Mészáros, Rácz, Halmosi – Rabusic (Williams).
Csere: Gyurján (kapus) – Grumic, Kovács L., Németh Márió, Németh Milán, Pinte, Williams.

Haladás gólokban és bajnoki pontokban gazdag szép estét kívánunk mindent kedves olvasónknak. Hamarosan kezdetét veszi a DVTK – Szombathelyi Swietelsky-Haladás bajnoki labdarúgó mérkőzés, amelynek a mezőkövesdi stadion ad otthont.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!