Nagyon jól muzsikál a rájátszás során a HunGast Haladás, amely a Palota RSC és a Penta-Gödöllő RC ellen sem veszített mérkőzést. Ráadásul ebből kétszer idegenben hajtották végre a bravúrt a szombathelyiek. A harmadik, sorsdöntő gödöllői mérkőzésen telt ház várt a csapatokra, emellett illusztris vendég is ült a lelátón. Ott volt Jan de Brandt, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is.

A szakember azt láthatta, hogy a szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, akik gyorsan több pontos előnyre tettek szert. Ekkor időkéréssel és látványos közjátékkal operáltak a hazaiak, hogy megakasszák a Haladás lendületét. Ez azonban nem sikerült, mert Kalmanék szárnyaltak és könnyedén behúzták az első szettet (18-25). Nem hozott nagy változást a második játék sem. A Haladás jól játszott, keményen védekezett és remek ütésekkel sokkolták a hazai szurkolókat. A szett végére teljesen szétesett a vendéglátó csapat, így esélyes volt, hogy nyert játszma nélkül lépik le ellenfelüket a vasi lányok (13-25).

A folytatásban magára talált a Gödöllő és néhány pontos előnyre is szert tettek. Mucsi Péter cserékkel és időkéréssel tett rendet a fejekben. Az egyenlítés után ismét a hazaiak percei következtek, de a szokásos hullámvölgy ezúttal is mélynek bizonyult (25-19). Az utolsó szettben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játékrész közepén megrázta magát a Haladás és 5-7 pontos fórra tett szert, amely elengendőnek bizonyult a mérkőzés és a párharc megnyeréséhez (16-25).

Ezzel a győzelemmel az NB I. Liga elődöntőjének párharcát 3-0 arányban nyerték meg a szombathelyiek. A siker annak fényében elsöprő, hogy az alapszakasz során négyszer is legyőzte a Gödöllő a Haladást. Ezúttal viszont egyszer sem sikerült. Ezzel pedig jogot nyert a Haladás arra is, hogy az extraligába jutásért játsszon.

Penta-Gödöllői RC – Hungast Haladás
1:3
(-18, -13, 19, -16)

Haladás: Nicole Kinser, Andrea Kalman, Marijeta Runjić, Anna Wruck, Bagyinka Fanni, Milana Rejlić.
liberók: Farkas Barbara, Zoltán Anna.
Csere: Bokor Laura, Csóka Lili, Fazekas Szilvia.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Edző: Széll Dániel

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!