Bizakodóak voltak a hazai szurkolók a listavezető Szolnok elleni derbi előtt. Egyrészt az alapszakasz során hazai környezetben és idegenben is legyőzte ellenfelét Gasper Potocnik együttese, másrészt úgy tűnt, az utóbbi időben mutatott gyenge játék már a múlté. Aggodalomra adhatott viszont okot, hogy Németh Ákos és Csorvási Milán sem lépett pályára.

Nem kezdte rosszul a mérkőzést a Körmend, sokáig tartotta magát a Szolnok ellen. A negyed közepére aztán a gyenge dobószázalék miatt hátrányba kerültek a vendéglátók. Gyorsan időt is kért a hazaiak mestere. Ez helyre billentette Ferenczék önbizalmát és a negyed végére felzárkóztak. A folytatásban pedig már a védekezése is összeállt a Rába-parti együttesnek. Hogy ne legyen oka a felhőtlen boldogságra a szurkolótáboroknak, arról a játékvezetői hármas gondoskodott. Rengeteg apró hibát követtek el a találkozó vezetése közben, ez pedig a nézőket és a játékosokat is alaposan megzavarta. A rohanásnak pontatlanság lett a vége, de még így is volt esélye a Körmendnek átvenni a vezetést. Ez azonban nem sikerült, így 1 pontos hátrányból várhatta a folytatást.

Nem sikerült meglepni az ellenfelet, mert a pihenő után a Szolnok begyújtotta a rakétákat. Vojvoda pontjaival léptek meg a vendégek. Ezt még szép lassan ledolgozták Ferenczék, de a hullámzó játékkal kirukkoló csapatok további meglepetéseket tartogattak a szurkolók számára. Előbb a Körmend átvette a vezetést, ez pedig annyira megnyugtatta a hazai kösarasokat, hogy ismét a vendégek kerültek ki jobban az ezt követő adok-kapokból. Majd a harmadik negyed zárásaként Vojvoda a félpályáról szórt triplája sokkolta Halászékat. Az utolsó játékrészben totál szétesett a Körmend játéka, így a Szolnok tíz pont fölé duzzasztotta előnyét. Hiába iparkodott felzárkózni, esetleg megfordítani a találkozót a Rába-parti kosarasok, ezen az estén ezúttal semmi sem sikerült.

Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK
74–85
(17–22, 22–18, 19–24, 16–21)

Körmend: Wright 18/6, Fanning 13/6, Hollins 3, Ferencz 8/6, Horti 10.
Csere: Tuoyo 9/3, Davis 8/3, Halász 5, Bán -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!