Az Európa-liga negyeddöntőinek visszavágói meglepően sok gólt hoztak tegnap este, magyar szempontból viszont nem volt örömteli a csütörtöki játéknap. 

Forrás: squawka.com

Salzburg 4:1 Lazio (Munas 56′ Haidara 72′ Hwang 74′ Lainer 76′ ill. Immobile 55′)
Összesítésben: 6:5, továbbjutott a Salzburg.
Hiába várta hatalmas előnnyel a visszavágót az olasz együttes, és hiába szerezték meg a második félidőben a vezetést, a 70. perc után megtáltosodott a hazai csapat és az osztrákok 6 perc alatt háromszor is bevették a Lazio kapuját. Megérdemelten jutott tovább a Salzburg, amely Szoboszlai nélkül vágott neki ennek a találkozónak is, az odavágóhoz hasonlóan. A Lazionak az idei szezonban pedig már csak az Európa-liga maradt, ahol eredményt érhettek volna el, így még nagyobb meglepetés, hogy búcsúztak a sorozattól.

Sporting CP 1:0 Atletico Madrid (Montero 28′)
Összesítésben: 1:2, továbbjutott az Atletico Madrid.
Nagyon bekezdett a hazai csapat, akik kétgólos hátrányukat próbálták ledolgozni a hatalmas esőzéssel tarkított mérkőzésen. A Sporting igyekezett, és meg is szerezte a vezetést Montero fejesével, de hiába a későbbi próbálkozások több gól nem született a találkozón, így az álmoskásan és enerváltan futballozó matracosok jutottak be az elődöntőbe.

CSZKA Moszkva 2:2 Arsenal (Chalov 39′ Nababkin 50′ ill. Welbeck 75′ Ramsey 90+2′)
Összesítésben 3:6, továbbjutott az Arsenal.
Bekezdett az hazai együttes, próbálták ledolgozni 3 gólos hátrányukat, és az 50. percre már kettőt sikerült is lefaragniuk, de az Arsenal Elneny remek játékának köszönhetően visszajött a meccsbe, és az utolsó percben az egyenlítést is megszerezték. Arsene Wenger állását talán egy Európa-liga győzelem mentheti meg a szezon végén.

Marseille 5:2 RB Leipzig (Ilsanker öngól 6′ Sarr 9′ Thauvin 38′ Payet 60′ Sakai 90+4′ ill. Bruma 2′ Augustin 55′)
Összesítésben 5:3, továbbjutott a Marseille. 
Gulácsi Péter együttese remekül kezdte a találkozót, ám aztán az álom rémálommá alakult át, a magyar kapus hiába védett több alkalommal is szenzációsan, a kipattanókkal nem volt szerencséje, és a társak sem siettek igazán a segítségére. Az 55. percben 3:3-as összesítéssel még a lipcseiek álltak jobban, de az utolsó félóra a franciákról szólt, a 60. percben Payet második szenzációs találatát már megadta a játékvezető, ezzel szerezte meg újra a vezetést a Marseille. A kitámadó német védelem egy szöglethez kapusostól tolta fel magát, a franciák pedig köszönték a lehetőséget, és Sakai révén eldöntötték a találkozót. Nem lesz magyar játékos az Európa-liga elődöntőjében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!