Egy rendkívül alacsony színvonalú, kevés helyzetet hozó első játékrész után feljavultak a csapatok. A Haladás inkább a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ezt a reteszt nem tudta feltörni sokáig a Paks. A hazai mezőfölény dacára a vendégek veszélyes kontrákat vezettek és egy szerencsés öngól után, Grumic duplázta meg a Haladás előnyt. Postafordultával válaszolt a Simon révén a Tolna megyei csapat, de ez csak a szépségtapasz volt. Nagyon életlen támadásokat vezettek Csertői Aurél tanítványai, így az egységesebb együttes benyomását keltő Haladás megérdemelten nyert szombat este.

 

Paksi FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás
1-2
(0-1)

Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcak, Bosnjak – Jagodics, Németh Márió (Grumic 59′) – Mészáros, Rácz, Halmosi (Kovács L. 72′) – Williams (Németh Milán 87′).

Gólszerző: Simon A. 71′ illetve Hahn (öngól) 10′, Grumic 70′

Csere: Gyurján – Grumic, Kiss T., Kovács L., Medgyes, Németh Milán, Polgár.

*

90+4. perc: VÉGE!

90+4. perc: Pontrúgást végezhetett el a Haladás kapujától 20 méterről. Bartha kísérlete elakadt a sorfalban és vége!

90+1. perc: Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Hali. Rácz beadását kotorta kapura Mészáros, ami végül az oldalhálóban kötött ki.

90. perc: Négy perc lesz a ráadás.

88. perc: Simon András akart látványosan ollózni, helyette Schimmert rúgta fejbe. Király végezhette el a szabadrúgást.

87. perc: Németh Milán is lehetőséget kap a DVTK után, a Paks ellen is bizonyíthat. David Williams fújhat, őt cserélte le a szombathelyiek mestere.

85. perc: Először Bartha, majd Gévay próbált messziről leadni egy lövést, de mindkettő kísérlet méterekre kerülte el Király kapuját.

82. perc: Kovács Lóránt szánta el magát lövésre jó 30 méterről, lefelé csapódó löketére ugrott a kapus is, alig ment fölé.

81. perc: Járatja a labdát a Paks, de távol a szombathelyi kaputól – maradjon így még 10-12 percig, ha lehet.

77. perc: Király Gábor sárgul be, időhúzásért kapta a büntetést.

75. perc: Változtat Michal Hipp is. Kovács Lóránt kap játéklehetőséget, Halmosi Péter ment le a pályáról.

74. perc: Bertus szabadrúgásból tekert a kapu előterébe, de Simon Ádám az égbe fejelt.

71. perc: GÓÓÓL! SIMON ANDRÁS révén azonnal válaszolt a Paks. A jobb szélről érkezett beadást bólintotta a cserejátékos Király kapujába. 1-2

70. perc: GÓÓÓL! Grumic szerzett labdát a paksi térfélen, majd összejátszott Williams-szel, aki szépen tálalt társa elé. MIROSLAV GRUMIC átvette a labdát, és a védők szorításában a kapus mellett a hálóba lőtt. 0-2

68. perc: Gévay beadása Hahn talpát érintve tekeredett a kapu felé, de Király magabiztosan hárított.

67. perc: Utolsó cseréjét is kihasználta a Paks. Harasztit Simon András váltotta.

66. perc: Bertus esett rá a labdára, Wils lökte meg. A játékvezető sárga lapot adott a belga védőnek.

65. perc: Williams sarokkal készítette le a labdát Rácznak, aki 16 méterről tekert kapura, alig ment el a jobb felső sarok mellett.

62. perc: Ismét a mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, a kapuk ezúttal sincsenek veszélyben.

58. perc: Németh Máriót cseréli le Michal Hipp, a pályán Grumic váltja.

57. perc: Haraszti is megpróbálta távolról, de középre tartó lövése csemege volt a szombathelyi kapusnak.

55. perc: Kolcak nézett el egy beadást, ami Hahnt találta üresen, kísérletébe belevetődtek, így paksi sarokrúgás következett, de ezt Király könnyedén lehúzta.

54. perc: Élet költözött a stadionba. Lenzsér unta meg társai próbálkozásait, így egyedül lódult meg, majd futtából lőtt – alig ment fölé.

52. perc: Williams és Mészáros játszott össze, végül utóbbi szúrta a labdát kapura éles szögből, Verpecz hárított, a védők pedig takarítottak.

48. perc: Agillisan kezdték a félidőt a csapatok, nem kímélve egymást sem. Simon maradt lent a földön, ezúttal viszont nem kellett ápolni.

46. perc: Cserélt a Paks – Fejes kapott pihenőt, a helyére Lenzsér állt be.

46. perc: Folytatódik a találkozó. A Haladás kezdte ezt a játékrészt.

45+2. perc: FÉLIDŐ!

45+2. perc: Fejes buktatta Williamst – sárga lap!

45. perc: 2 perc lesz a ráadás.

44. perc: Ismét Bosnjak – még lerántani sem tudták a védők. A Haladás balbekkje szögletet harcolt ki. A sarokrúgást hatástalanították a hátvédek, jöhet a Paks.

40. perc: Óriási helyzet! Halmosi szöktette sokadjára Bosnjakot, aki lefutotta védőjét, középre játszotta a labdát, Rácz tette kapura, de Verpecz magabiztosan fogta a kísérletet.

38. perc: Németh Márió lódult volna meg, azonban a középpályást lesállás miatt állította meg a játékvezető.

37. perc: Totális tanácstalanság fedezhető fel a Paks játékát látva. Járatják a labdát a hazaiak, a Haladás pedig át is adta a területet, ellenben Királyt eddig nem dolgoztatták meg.

34. perc: Jó helyzetben kapta a labdát Haraszti, de óriási lyukat rúgott. Jön is a csere: Kecskés jön, Papp Kristóf megy le.

32. perc: Halmosi szöktette Bosnjakot, aki az alapvonalig vezette a labdát, beadását azonban Fejes bólintotta ki a veszélyzónából.

31. perc: Papp Kristóf rúgta meg hátulról Williamst. Besárgult a középpályás. Közben Csertői Aurél csapata cseréhez készülődik.

30. perc: Szép csendesen eltelt az első félóra is, a gólt leszámítva eseménytelenül zajlik a találkozó. A vendég együttes elégedett lehet az eredménnyel.

27. perc: Halmosi buktatta ellenfelét, a hazai szurkolók sárga lapot reklamáltak, de a szombathelyiek csapatkapitánya megúszta kártya nélkül az esetet.

26. perc: A hazaiak a sarokrúgást bedobásra cserélték, majd Vági beadását fejelte haza Wils.

24. perc: Bosnjak kis szögletet végzett el, majd Rácz hosszú beadását már nem érte el Williams a túloldalon.

22. perc: Tudatosabb futballal rukkolnak ki eddig a szombathelyiek, így teljesen megérdemelten vezetnek a félidő közepén.

17. perc: Williams ugratta ki Mészárost, aki cselezni próbált, de jól érkezett Fejes és tisztázott.

15. perc: A Paks birtokolja többet a labdát, de nem igazán tudnak mihez kezdeni vele.

10. perc: GÓÓÓL! A baloldali szabadrúgást rosszul ívelte fel Németh Márió, azonban HÁHN JÁNOS rosszul piszkált bele a 16-oson, a felperdült labda a kimozduló Verpecz fölött hullott a hálóba! ÖNGÓL! 0-1

9. perc: Jobbára a mezőnyben folyik a játék. Igaz, kétszer a hazaiak játékosait kellett ápolni, ezért biztosan lesz hosszabbítás a játékrész vége előtt.

5. perc: Bertus szögletét Bartha csúsztatta a kapu irányába. Kísérlete veszélytelen volt.

2. perc: Papp érkezett egy beadásra, de Bosjnak jó ütemben előzte meg.

1. perc: Zöld mezben a hazaiak kezdték el a mérkőzést, a vendégek fehér szerelésben játszanak.

Összeállítás:
Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcak, Bosnjak – Jagodics, Németh Márió – Mészáros, Rácz, Halmosi – Williams.
Csere: Gyurján – Grumic, Kiss T., Kovács L., Medgyes, Németh Milán, Polgár.

Haladás gólokban gazdag délutánt kívánunk minden kedves Hugarysport.hu olvasónak. Az OTP Bank Liga fordulójának pikáns összecsapása lesz a szombathelyiek atomvárosi fellépése, ahol az 5. helyezett Paks látja vendégül a tabella 9. pozíciójában álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás együttesét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!