Kellemes, tavaszias, igazi futball idő várta a gyerekeket, akik egy teljes napon hódolhattak szenvedélyüknek, a labdarúgásnak. A Kenderesi úton található edzőpályát sokan csak Kondics pályaként emlegetik, amely az elmúlt időszakban alaposan megújult. Vasárnap az U8 és U9 korosztály ifjú labdarúgói vették birtokba a gyepet, hogy hódoljanak kedvenc szenvedélyüknek. A szülők és természetesen az edzők is igyekeztek jó tanácsokkal ellátni a gyerekeket, de az elsődleges cél nem a győzelem volt.

– Az eddigi időszakban külföldre látogattak utánpótlás csapataink, hogy biztosítsuk számukra a játéklehetőséget. Az ősszel – kaposvári kezdeményezésre – hat csapat részvételével elindítottunk egy hazai versenysorozatot, ahol mindegyik egyesület egy évben egyszer rendez egy tornát. Ennek a sorozatnak negyedik állomásaként látogattak el a csapatok hozzánk és nagyon színvonalas tornát tudhatunk magunk mögött. Ősszel csak egy korosztályban – U9 – zajlottak a mérkőzések, míg tavasszal bekerült az U8 korosztály is. A szabályokon is változtatunk a tél folyamán, így az idősebbek már 5×2 méteres kapura és 6+1-ben játszanak és bevezettük a lesszabályt is, amivel itt ismerkednek a játékosok. Több pályán zajlottak a mérkőzések, így 120 gyermek hódolhatott kedvenc szenvedélyének. Nagyon élvezték a résztvevők a játékot, amit nagy buzdítással és szurkolással köszönt meg a szépszámú – szülőkből álló – szurkolósereg. Köszönet érte, mint ahogy köszönetet mondunk a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezet dolgozóinak a közreműködésért – árulta el Bánfalvi Attila edző, a rendezvény szervezője.

A Haladás tehetséges labdarúgói mellett pályára léptek a kaposvári, siófoki, nagykanizsai, zalaegerszegi és pécsi gyerekek. A hat forduló során minden város rendez egy külön fordulót – a szombathelyi már a negyedik volt a sorban. A mérkőzések színvonala kiváló volt, gyönyörű cselekkel és látványos gólokkal szórakoztatták a szülőket a gyerekek.

Haladás VSE U-9: Alpár Dániel, Somfalvi Barna, Bosnyák Botond, Balogh Barnabás, Lukas, Haller, Angler Jakob, Bosnyák Bence, Tasnádi Zsombor, Dömötör Dániel, Kovács Péter, Nagy Foki Bence

Eredmények:
HVSE : ZTE 2:0 (gólszerzők: Somfalvi B., Haller L.)
HVSE : Siófok 0:1
HVSE : Nagykanizsa 4:0 (gólszerzők: Haller L., Kovács P., Somfalvi B., Bosnyák Botond)
HVSE : PMSC 0:2
HVSE : Kaposvár 2:3 (gólszerzők: Somfalvi B., Bosnyák Bence)

Tóth Péter edző: Hazai környezetben villámtornán vettünk részt az U-9 es csapattal. A fiúk az utolsó meccstől eltekintve végig jó mentalitásban fociztak, védekezésünk apró hibáktól eltekintve jól működött , sok helyzetet alakítottunk ki a meccseken, de csak töredékét tudtuk gólra váltani.

Haladás VSE U-8: Angler Benett, Baranya Gellért, Hende Mátyás, Horváth Olivér, Horváth-Sipőtz Barnabás, Mátyás Áron, Nagy Mózes, Novák Dávid, Székely Máté

Eredmények:
HVSE – ZTE 3-3
Siófok – HVSE 1-1
Nagykanizsa – HVSE 1-3
HVSE – PMFC 2-4
Kaposvár – HVSE 3-1

Havasi Márton edző: A ZTE csapata ellen kezdtünk, ahol 2-0-ás hátrányból tudtunk kiegyenlíteni a végére. Hajtós meccs volt, ügyesen játszott mindkét csapat. A Siófok ellen sem volt könnyebb dolgunk, nálunk nagyobb termetű ellenfelekkel kellett felvenni a harcot, a meccs végül ismét 1:1-es döntetlennel zárult. A Nagykanizsa ellen rengeteg helyzetünk volt, amiért megdicsértem a fiúkat, de sajnos 1 gólt tudtunk csak szerezni, ami nem volt elég a győzelemhez. A Pécs és a Kaposvár ellen kicsit gyengébben teljesítettünk, sokszor üresen hagytuk az ellenfeleket, amit ki is használtak. Összességében a kilátogató szülők élvezetes meccseket láthattak. Minden játékost megdicsérek! Hajrá Hali!

Sokat pedig már nem is kell várni a következő fordulóra, hiszen május elején Nagykanizsán, majd pedig Siófokon is megmérkőznek ismét a csapatok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!