Komoly tétje volt a vasi rangadónak, hiszen az eredmények alakulásától függően elveszíthette volna ezüstérmes pozícióját a Falco, amennyiben nem javít idegenbeli mérlegén. Szükség is volt a jó produkcióra Váradiéktól, hiszen az Aréna Savariától távol meglehetősen hektikusan játszottak a szombathelyiek. A Körmend ugyanakkor hazai környezetben minden csapat számára komoly ellenfél, hiszen az Alba Fehérvár, a Szolnok mellett a Falco is elveszítette a piros-feketék elleni alapszakasz mérkőzését a Rába-parti városban.

Ennek megfelelően gyorsan bekezdett a hazai együttes, egymás után szórták a triplát, hiába váltott egészpályás védekezésre a Falco, a negyed közepére már 10 pont fölé nőtt a körmendi előny. Aztán egy időkérés és csere a vendégek részéről és Váradi vezetésével nemcsak egalizált a Falco, de a vezetést is átvették a sárga-feketék. A folytatásban is a vendégek szája íze szerint alakult a derbi. A gyilkos kezdés után nem találta a fonalat a Körmend és a védekezés mellett a támadójáték is döcögött, így a nagyszünetre 8 egységgel állt jobban a szombathelyi alakulat.

A pihenőt követően próbálta gyorsítani a tempót a Körmend és úgy tűnt ezzel a taktikával sikerrel járnak, de érkezett Váradi Benedek, aki igazi vezére volt a Falconak. A vendégek csapatkapitánya a kritikus pillanatokban talált be kintről, amire egyedül Hollins és Fanning volt képes válaszolni. A negyed végéig állandósult a Falco 10 pontos vezetése. A záró etapra aztán összeomlott a Körmend. Govens és Váradi felváltva szerezték a pontokat. A végén egy teljesen hitehagyott hazai csapat próbálkozott kozmetikázni az eredménnyel – kevés sikerrel.

Mindent összevetve a Körmend az első negyedben ellőtte a puskaporát, míg a vendégek taktikusan harcolva vették be a piros-feketék erődjét – teljesen megérdemelten.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
78–95
(24–26, 13–19, 26–27, 15–23)

Körmend: Wright 8/6, Hollins 14/6, Ferencz 2, Davis 5/3, Tuoyo 19/9.
Csere: Fanning 17/6, Bán 8/6, Németh 5/3, Horti -, Halász -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Falco: Govens 23/12, Váradi 24/12, Perl 11/3, Borisov 12/6, Tóth N. 4.
Csere: Taylor 10, Norfleet 6, Pustahvar 5/3.
Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!