Tatár István, a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) Powerade Divízió 1-es bajnokságában szereplő és listavezető szombathelyiek csapatkapitánya honlapunknak elmondta, hogy az egyik ismerős szervezte a programot.
– A ,,Föld napja” mozgalomhoz csatlakozunk mi is, szeretnénk hozzájárulni a Parkerdő megtisztításához. A tervek szerint a csapat tagjai mintegy tízen képviseltetik magukat, de szurkolóink bekapcsolódására is számítunk, igazából bárki jöhet, aki szeretné megóvni a parkerdő tisztaságát – tájékoztatta sportoldalunkat Tatár István.

Idén egyébként szavazás döntött a Föld napja kiemelt témájáról. Ez lesz világméretekben a 48. Föld napja, Magyarországon pedig a 28. Hiába teszünk együtt 28 éve a környezetért, még mindig olyan sok – vagy egyre több? – a teendő, hogy a Nemzetközi Föld Napja Hálózat idén először azt kérte, segítsük eldönteni, melyik legyen a Föld napja kiemelt témája három égető feladat közül. Nyert a műanyagmentes világ!
Az országszerte lebonyolítandó programok szervezői szerint sokat tehetünk környezetünkért, fát ültethetünk, haszonnövényeket termelhetünk, zöldíthetjük környezetünket, komposztálhatunk, éheztethetjük a kukát, szigetelhetünk, közösen közlekedhetünk, környezetbarát szerekre válthatunk, félkész, kész helyett ehetünk friss hazait, kevesebb állati eredetűt. A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.

A Crushers csapata vasárnap 9 órakor a parkerdei szalonnasütőnél gyülekezik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!