Teljes kerettel készülhetett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a női amatőr kosárlabda bajnokság következő mérkőzésére. Ezúttal a Szolnoki MÁV SE látogatott a vasi megyeszékhelyre és győzelmet szerettek volna aratni. A feltételes mód annak szól, hogy erre csak egyetlen negyedik volt lehetőségük.

Simon Cintia triplával adta meg a találkozó alaphangját, aztán Frank pontjaival lépett meg a Szolnok. A negyed végére sikerült befognia ellenfelét a házigazdának, majd a folytatásban szerkezetett váltott Szabó László csapata. Ez a húzás nyerőnek bizonyult, hiszen ezúttal Simont tehermentesítették társai és Szabó-Haklits távoli kosaraival, valamint Molnár palánk alól szerzett pontjaival tetemes előnyre tett szert a SzoESE.

Molnár Anna volt a mérkőzés hőse – neve mellett 15 pont, 17 lepattanó, 7 szerzett labda, 4 blokk és 1 gólpassz áll

A támadójáték mellett a védekezés is feljavult, ez a dobószázalék valamint a lepattanók arányából is kitűnt. A szünet után sem fékezett a szombathelyi csapat. Amikor úgy tűnt, hullámvölgybe kerülnek a hazaiak, mindig volt valaki, aki átsegítette őket a holtponton. Az utolsó etapra pedig minden játékosának lehetőséget biztosított a vasi együttes szakvezetője. A találkozót megérdemelten nyerte meg a remek napot kifogó SzoESE együttese.

SzoESE – Szolnoki MÁS SE
72-46
(11-12, 21-9, 26-12, 14-13)

SzoESE: Simon C. 14/9, Jakubovics 6, Szabó-Haklits 23/15, Uszkai 6, Molnár 15.
Csere: Plózer 4, Fekete T. 2, Horváth L. 2, Mezősi -, Balogh V. -.
Vezetőedző: Szabó László

Szolnok legeredményesebb játékosa: Baczuk 12/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!