Már a Győr elleni vereséget követően nyilvánvalóvá vált: ahhoz, hogy a Swietelsky-Haladás bajnoki döntőt játszhasson, minden mérkőzésén győznie kell. Ráadásul a Rába ETO botlása is szükséges ahhoz, hogy az aranyéremért léphessenek pályára Turzó József tanítványai.

Hétfőn este az Aramis SE ellen kellett bizonyítaniuk a vasi futsalosoknak. Azonban hiába volt esélyesebb a Haladás a harmadik perc végén már a hazaiak vezettek. Igaz Becsik révén még sikerült egalizálniuk a vendégeknek, de ekkor álltak utoljára a legközelebb a győzelemhez – pedig még a fordítás sem jött össze. Büki és Riberio párosa félelmetesen cikázott, a szombathelyiek védelme pedig nem állt a helyzet magaslatán. Minél nagyobb hátrányba kerültek, annál kapkodóbbá vált a játékuk. Igaz Dróth Zoltán és Horváth Péter góljaival megkezdte a felzárkózást a zöld-fehér alakulat, azonban arra ügyeltek az Aramis játékosai, hogy megmaradjon a csapatok között kialakult 2-3 gólos különbség. Az utolsó percben még kétszer köszöntek be a budafokiak a vasiak kapujába, ezzel pedig nemcsak a mérkőzés végére tettek pontot, hanem a szombathelyiek aranyéremről szóló álmaira is.

Aramis SE – Swietelsky-Haladás VSE
10-6
(4-2)

Haladás: Matyi, Sásdi (kapusok) – Hajmási, Öreglaki, Sipos G., Vidák, Bencsik, Horváth P., Németh P., Márkus, Andersson, Dróth.
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerző: Büki 4, Bognár 3, Riberio 2, Bencze illetve Öreglaki 2, Dróth 2, Horváth P., Bencsik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!